AK Parti İl Başkan Adayı Aslan "Koltuk Derdim Yok"

AK Parti İl Başkan Adayı Aslan "Koltuk Derdim Yok"

AK Parti İl Başkan Adayı Aslan "Koltuk Derdim Yok"

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olmak için İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa eden İş İnsanı Enes Aslan, yol haritası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aslan, “Kırılan kalpleri onarmaya, küs olanlarla barışmaya, teşkilatın asıl sahipleri olan üyeler ve halkımızla kucaklaşmaya talibiz.” dedi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde doğdu çocukluğu Ortahisar İlçesi Yenimahalle’de geçti. 42 yıldır yani doğduğundan beri bu şehrin sokaklarında. Trabzon Lisesi'ni bitirdi. KTÜ’den 2001 yılında Elektrik Elektronik Mühendisi olarak mezun oldu, o tarihten bu güne kadar da Türkiye’nin dört bir tarafından çok sayıda önemli projeye elektromekanik taahhüt işlerine imza attı. Bu işinin yanında yeme içme sektöründe de faaliyet göstermekte. Evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede İngilizce bilmekte.

KOLTUK DERDİM YOK

Aslan’ın açıklamaları:
“Üniversite dönemlerinde Refah Partisi, Yenimahalle Gençlik Kolları’nda siyasete başladım. Daha sonra Ak Parti’nin kurulmasıyla birlikte Kurucu İl Başkanımız İbrahim Keskin’in İl Yönetiminde yedek üye olarak AK bir sayfa açtık. Ardından Yılmaz Büyükaydın başkanlığındaki Merkez İlçe (Ortahisar) Yönetim Kurulu’nda görev yaptık. Yılmaz Bey’den sonra şu anki milletvekilimiz Adnan Günnar’ın il başkanı olduğu dönemde yedek yönetim kurulu üyesi olarak listede yer aldım. Ardından mevcut il başkanımız Haydar Revi Başkanımızın yönetiminde yer aldım. İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2 dönem yani 6 yıl Haydar Bey ile çalıştıktan sonra, tüzük gereği böyle bir şart aranmamasına rağmen, ben etik olarak istifa ederek il başkanlığına aday oldum. Derdimiz koltuk olsaydı istifa etmeden de aday olduğumuzu duyururduk. Sonuçta bu işler medeni cesaret işidir.

FİKİR AYRILIKLARIMIZ OLSA DA…

Başkanımız sayın Haydar Revi gerçekten çok uzun ve çok zor bir süreçte önemli görevlere ve başarılara imza atmış bir isimdir. Fakat siyaset özellikle Trabzon gibi lobisi ve ismi güçlü şehirlerde insanın enerjisini biraz daha fazla tüketiyor. Bu manada biz yeni bir kan, yeni bir güç, yeni bir heyecan ile başkanımızdan devralacağımız bayrağı daha yukarlara taşıyacağımız enerjiyi kendimizde gördüğümüz için bu yola çıktık. Başkanımızla ilgili zaman zaman bazı fikir ayrılıklarımız olsa da kesinlikle bir olumsuz düşüncem yoktur, fakat siyaset de bir öngörü işidir. Partinin kuruluşundan bu yana içinde olmamız hasebiyle, özellikle kurucu iradeden olan siyasi büyüklerimiz uzun süredir bu yönde bize telkinde bulunuyorlardı. Düşündük, taşındık, gözlemledik, istişare ettik, sorguladık, kendimizi de sorgulattık, sonunda bu göreve talip olmamız, bu sorumluluğun altına girmemiz gerektiğine karar verdik.

AYRIŞTIRICI DEĞİL BÜTÜNLEŞTİRİCİ

Siyaset insanın işinden, eşinden, çoluk çocuğundan ayrı kaldığı zaman harcadığı emek verdiği enerjisini tükettiği, ömrünü adadığı zor ve meşakkatli bir iştir, bu işlerle uğraşan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Eleştirmek kolay, yapmak zordur. Bu manada derdimiz kimsenin eksiğini aramak değildir. Bu yüzden biz eksik aramak yerine yapacaklarımızı anlatmak isteriz. Trabzon gibi büyük, güçlü ve aynı oranda zor bir şehirde üstelik 17 yıldır başarılarının üzerine başarı koymuş, çok hizmetlerde bulunmuş önemli değerler yetiştirmiş AK Partimiz’de il başkanlığına aday olmak öyle kolay verilebilecek bir karar değildir. Çünkü insanların beklentisi yüksektir, giydiğiniz gömlek ateşten bir gömlektir. Biz tüm bunları bilerek, düşünerek bu yola baş koyduk. Bu teşkilatlanmayı bu günlere kadar getirmek, korumak ne kadar zorsa, bunu devam ettirmek de aynı oranda zordur. Bu manada bizlerin düşündüğü yönetim tarzı, insan ve hizmet odaklı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir yönetim anlayışıdır. Ötekileştirmeden, kırmadan, dökmeden, dinleyerek, değer vererek, insanların yanında olarak, dertleriyle dertlenerek, mutluluklarını ve acılarını paylaşarak, aynı zamanda partinin kuruluş ilkeleriyle örtüşerek siyaseti yapmak gerekir. Kırılan kalpleri onarmaya, küs olanlarla barışmaya, teşkilatın asıl sahipleri olan üyeler ve halkımızla kucaklaşmaya talibiz.

YARIŞ GÜZELDİR

Sonuçta taktir genel merkezimizindir. Genel Merkezimizin kararına saygı göstermek zorundayız. Kişisel kanaatimi sorarsanız size şöyle cevap verebilirim: Nezaket kuralları içerisinde yarış güzeldir. Sonuçta aday olan veya olacak herkes bizimdir. Delegelerimiz yıllarca partiye hizmet etmiş kişilerden oluşmaktadır. Onların da düşüncelerine ve isteklerine değer vermek gereklidir. Bu işlerin dengeli bir planlama ile kriz haline getirilmeden sonuçlandırılması en güzel olanıdır ki; kimsenin kalbi kırılmasın. Ak Parti’mizin bu saatten sonra iç çekişmelerle zaman kaybedecek bir vakti de olmadığını düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset