Sivrikaya'dan Destek Var

Sivrikaya'dan Destek Var

Sivrikaya'dan Destek Var

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'ninm geçen haftaki nüshasının manşetinde yer alan “Uyan Akçaabat” başlıklı haberle ilgili olarak bir açıklama yayımlayan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “Bir yıl önce bu konuyu dile getirmiştik. Akçaabat ikinci üniversiteyi hak etmiştir. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak Akçaabat’la ilgili her konuda elimizi değil başımızı bile taşın altına sokmaya hazırız. Akçaabat’ın menfaatleri geleceği ile ilgili herkesle iş birliğine biz varız. Akçaabat sevdalıları yüreği olanlarda bizle gelsin, gelsinler ki çocuklarımıza yeni nesile yaşanılır bir Akçaabat bırakalım. Akçaabatımıza güzel bir üniversite bırakalım.” dedi.

Sivrikaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Trabzon hem KTÜ, hem Avrasya Üniversitesi diğer eğitim kurumlarıyla eğitim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fatih Eğitim Fakültemiz Akçaabat’ın yüz akı olarak Akçaabat’la bütünleşmiş; onu artık Akçaabat’tan kimse koparamaz. Öğrenci sayısıyla, fiziki yapısıyla, açılacak olan yeni birimleriyle Akçaabat bağımsız bir üniversiteyi kaldıracak güçtedir. Yani her şeyiyle Akçaabat ayrı bir üniversiteye hazır haldedir. Akçaabatın alt yapısı buna hazırdır. Üniversiteye hazır yerleşim yerleri var. Tekel binaları bunun için hazır biçilmiş kaftandır ve buraları değerlendirmemiz lazım. Çünkü Akçaabatımızın, Akçaabat ekonomisinin kurtuluşu bu yoldadır.

Sevdamız çocuklarımıza güzel bir Akçaabat bırakmak, yaşanılır bir Akçaabat bırakmak. Biz hep bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan da asla taviz vermeyeceğiz. Eğilmeyeceğiz, ezilmeyeceğiz de doğru neyse onu da konuşacağız. Bir yıl önce basın yoluyla Akçaabat’ta ikinci bir üniversitenin kurulması ile ilgili Akçaabat uyanmalı harekete geçmeli diye bir bilgilendirme yapmıştım. Akçaabat’ın bütün dinamolarını göreve çağırmıştım ama maalesef gel gör ki Akçaabat’taki dinamoların dişlileri kırılmış iş göremez hale gelmişler. Sivil toplum örgütü başı olarak benim şahsen sesim hiç cılız çıkmamıştır. Hep gür çıkmıştır. Bundan sonra da gür çıkacaktır.

Akçaabatımız esnaf ve memur kentidir. Son zamanlarda turizmde bir kıpırdanma olmuştur. Sanayimiz yok, hayvancılığımız yok, tarımımız yok, geri kala kala dayanağımız öğrencilerimiz yani gözbebeklerimiz kaldı. Onlara çok iyi davranmalıyız ki şehirlerinde buranın reklamını iyi yapıp diğer arkadaşlarının da tercihlerini burada okumalarını sağlamış olmalıyız. Sonuçta öğrenci okuyacağı şehrin güvenli, sağlam olmasını ister. O şehri ondan dolayı tercih eder. Onun için bu ortamı onlara her şartlarda yaratmalıyız. Esnaf odası olarak, sivil toplum örgütlerinin neler yapabileceklerinin farkındayız. Bu farklılığı da her yerde göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler