Oğuzhan SİVRİKAYA

Oğuzhan SİVRİKAYA

"ŞIK"ILDIM

 

Herkes sıkıldı. Hatta o kadar yakındı ki "şık"lar, ayırt edemedik. Şık değildik biz 31 Ekim 2010 günü ama soru şıkları çok "şık"tı. Kazanmak için, Dostlarımı ekmek için girdik. Yağmur vardı içimizde. Ve nadasa bıraktık hayallerimizi.Yeşermedi. Karardı... Aynı sonları yaşarak, aynı başlangıca hazır değiliz. Malumunuz KPSS sınavı hakkında 2 tane yazı yazdım... O nedenle aynı cümleleri tekralamak istemiyorum...İsteriz ki istediklerimiz olmuyor... Ya sistemin parçası oluyorsunuz ya da sistemin dışında. Hayallerimiz sokak çocuğu... Kimsesiz... Sistemin götürdükleri çok. Her "öğretmen"le ilgili film izlediğimde gözlerimde "yaş"..."Yaş"lanıyorum galiba... Ailemle kahvaltı yapmaktan utanıyorum. Bir sınava bağlı başarılı olup olmadığın. Hayat gidiş yoluma puan vermedi! Bir şey vermeden hiç bir şey alamazsın hayattan. Hayat çok şey aldı benden ama bir şey vermedi. Hesap istemediğim halde ödetiyordu... Her nem varsa gözümden akmaya yüz tutmuş, yüzüm yok.

Tipi tip sakızları gibi oldu ağzımda sözcükler. Çok tiptiler.. "Şık"lar gibi... Şık olan tip olur. Bir "üç"lemenin kurbanı olan yazım, Bermuda şeytan üçgenin son yazısı... Şeytan dürtüyor artık. A, B, C, D, E şıkkı. Rület oynuyoruz. O kadar basit. Doğru şıkkı bulduğunda hayallerin ve işin cebinde. Benim "üç"üncü yılım... Uç yaşadım hayatı, ucum kırıldı sınavda! 

Soruların olduğu her yerde sorunlar vardır. Bir şeyin olduğu yerde de bir şey yoktur. Sıkıldım. "Şık"ları yazmaktan sıkıldım. "Şık"ıldım... "Şık"ıdım şıkıdım oynayamadık. Hüsran bizimle artık ben gibi milyonlarca genç.. Genç... Bize öğretilenlerin tersini yaşıyoruz. Tamam doğrudur her şey zıddıyla meydana çıkar. Bı zıt kutuplar fazla gibi geldi. Şarj etmiyor daha. Akü gibi değiliz.. Dolmayız ama o kadar da duygusalız gözlerimiz dolar. İş işte  dolarda gözümüz yok Türk lirası olsun yeter:) Oynatmaya az kaldı benim:)

Mahalle baskısına döndü. Çocuklar bile abi daha atanamadın mı? diye soruyor.. Herkes soruyor ilk gördüğünde atandın mı diye? Cumhuriyetin 87. yılında farklı hedefler olmalıyken biz kendi içimizde içimizi yiyoruz. ATAM olsaydı "ata"nırdık. Daha iyi olurdu.

Sizde sorun. Çekinmeyin. Sorun. "Atandın mı?" diye. Nasılsa farketmiyor bir kez "ŞIK"ILDIM. Sıkılmayan var mı?

Not: Bu yazı  başka bir sitede yayınlanmıştır ve arşiv olarak buraya eklenmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.