SGK'ya borcu olanlar dikkat!

SGK'ya borcu olanlar dikkat!

SGK'ya borcu olanlar dikkat!

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” da yer alan başvuru sürelerinin uzatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Gedikli 26.10.2016 tarih, 29869 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 25.10.2016 tarih, 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda yer alan başvuru sürelerinin, Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrası ile 6. maddesi hükmü saklı kalmak üzere 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

 

Genel Sağlık sigortalılarının yapılandırma müracaat tarihlerinde ise bir değişiklik olmadığını söyleyen İl Müdürü Gedikli 2016/Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu bulunan kişilerin 31 Ocak 2017’ye kadar yapılandırmaya başvurmaları halinde prim borçlarını gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeksizin peşin veya on iki eşit taksitte ödeyebileceklerini ifade etti. 

 

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı uyarınca borçların yapılandırılmasına ilişkin olarak sadece başvuru süresinin 25.11.2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar uzatıldığına dikkat çeken İl Müdürü Aydın Gedikli ilk taksit ödeme süresine ilişkin son ödeme tarihinde ise herhangi bir değişiklik bulunmadığını söyledi.

 

Yapılandırmada sona yaklaşılması sebebiyle önümüzdeki günlerde yoğunluk yaşanabileceğini ifade eden İl Müdürü Gedikli bu sebeple vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamaları hususunda hatırlatmada bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler