Sevgi evlerindeki çocuklar toprakla buluştu

Sevgi evlerindeki çocuklar toprakla buluştu

Sevgi evlerindeki çocuklar toprakla buluştu

"Akçaabat Ziraat Odası olarak 2017 yılından itibaren başlatmış olduğumuz  ‘Toprak ve Tarım Sevgisi ‘ projemiz kapsamında 11 okul ve yaklaşık 300 öğrencimizin katılımı ile öğrencilerimizi toprakla buluşturup sebze fidesi dikimi yapıp bu dikilen ürünlerinde hasadını aynı öğrencilerimiz ile gerçekleştirmiştik. Akçaabat ilçesi Alsancak Mahallesinde bulunan eğitim ve uygulama seramız ve açık alan bahçemizde yeni sistemde dikim , gübreleme , damlama sulama sistemi  gibi uygulamaları hem öğrencilerimize hem de odamıza gelen tüm üreticilerimize göstermek amacıyla böyle bir eğitim uygulama alanı oluşturmuştuk. Ayrıca burada  hem serada hem de açık alanda yetiştirilen ürünlerin arasında ki farkı da üreticilerimize göstermiş oluyoruz.  Ve bu kapsamda

 Trabzon Valimiz Sn. İsmail USTAOĞLU,

Akçaabat Kaymakamı Sn. Ramazan KURTYEMEZ,

Akçaabat Belediyesi Başkan Vekili Sn. Cevdet BAYRAKTAR,

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Sn. Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Cahit GÜLBAY

Trabzon Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sn. Ahmet KURT

Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. İbrahim NEZİR

Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Hizmetler Birimi Mühendisleri

Trabzon Çocuk Evleri Sitesi ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürleri ve burada kalan çocukların katılımları ile 24 Haziran 2020 tarihinde açık alanda sebze dikimini gerçekleştirdik.

 Akçaabat Ziraat Odası Başkanı’mız Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU Valimiz Sn. İsmail USTAOĞLU’na  ve diğer misafirlere yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Bütün sebze üretim alanlarında olduğu gibi  Akçaabat’ımızda  İstiridye mantarı üretimi ve çilek yetiştiriciliğinde de iddialı olduklarını ve yeni ürünlerin Akçaabat ilçemize kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını buna ek olarak tıbbi aromatik bitki olan Mürver bitkisinin dikimi yapıldığını ve Aronya bitkisini de Akçaabat’a yakın zamanda kazandıracaklarını projenin devam ettiğini söylediler. İstiridye mantarı için şu an 4 üreticimizin  ayda yaklaşık 5 ton civarı üretim yaptıklarını ve bu üretimi 200 tonlara çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.  Sn. Cumhurbaşkanı’mızın da belirttiği gibi bir metre kare alan boş kalmasın , tüm ekilebilir alanları ekelim düşüncesiyle bizler de Akçaabat Ziraat Odası olarak Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Erkek çocukları ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Kız  çocukları ile birlikte yeni bir sebze dikimi uygulaması yapacağız.  Bizler de burada  çocuklarımızın ileride  hatırlayabileceği hayatlarına dokunabileceğimiz onları toprakla buluşturabildiğimiz bir etkinliği gerçekleştirmek istedik. 

Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi  Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR tarafından proğrama katılan Sn. Vali’mize ve beraberindeki misafirlere sebze fidesi dikimi konusunda teknik bilgi verildikten sonra  fide dikimi gerçekleştirildi. Oda başkanımız burada Trabzon Çocuk Evleri Sitesi ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi çocuklar ile yaptığımız sebze dikimi sonrası oluşan ürünlerimize de aynı çocuklarımız ile hasadını yapmayı sağlayacağız dedi.

Ardından eğitim ve uygulama  seramızda daha önceden dikimi gerçekleştirilen ürünlerin hasadı  Trabzon Valimiz Sn. İsmail USTAOĞLU  , Trabzon Çocuk Evleri Sitesi Erkek çocukları ve Fatih Çocuk Evleri Sitesi Kız  çocukları ve diğer misafirler ile  birlikte  gerçekleştirildi.

Daha sonra yine Trabzon Valimiz Sn. İsmail USTAOĞLU ve beraberindekiler ile Osmanbaba mahallesinde Ali TONBUL’ a ait  istiridye mantarı üretim seraları ziyaret edildi.  Burada yapılan çalışmalar hakkında Sn Vali’mize  Ziraat Yüksek Mühendisi  Fadıl ÖZTÜRK , İşletme sahibi Ali TONBUL ve Oda Başkanımız tarafından bilgi verildi.  Buradan sonra  Darıca mahallesinde istiridye mantarı ve çilek üretimi yapan Emine BAYRAM’’a ait  işletme ziyaret edildi ve yapılan çalışmalar hakkında Sn. Vali’mize bilgi verildi.

s1-036.jpgs2-050.jpgs3-038.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler