Sessiz Festivalde Afişle Terör Lanetlendi.

Sessiz Festivalde Afişle Terör Lanetlendi.

Sessiz Festivalde Afişle Terör Lanetlendi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bu yıl 25.si planlanan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, ilk kez sessiz kortej yürüyüşüyle yapıldı. Şanlıurfa Suruç ve Adıyaman’da gerçekleşen terör olayları nedeniyle müzik ve eğlence kısmı iptal edilen festival, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve ardından okunan istiklal marşı ile başladı. Törene, Akçaabat Kaymakamı Soner şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  daire amirleri, vatandaşlar yerli ve yabancı ülkelerden gelen folklor ekipleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Karadeniz bölgesinin en eski festivali olan Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin terör olaylarından dolayı iptal edildiğini ifade etti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade eden başkan Türkmen “ne yazık ki terörden medet umanlar var.  Terör yapanlar muhakkak bu terörden kendilerine zarar göreceklerdir” dedi.

Konuşmalar sonrasında kortej yürüyüşü geleneksel yayla göçü sessiz bir şekilde canlandırıldı. Yürüyüşte halk oyunları ekipleri ellerinde taşıdıkları pankartlarla terörü lanetledi. Pankartlarda “Terör İnsanlık Suçudur, Terörü Lanetliyoruz, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” yazılı pankartlar taşındı. Program Sahil alada yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

fotogaleri.gif

 

videogaleri-001.gif

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler