İnan'dan Liman Atılımı

Bağımsız Türkiye Partisi (BT-P) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Fikret İnan, Akçaabat Vergi Dairesi'ni ve mahallelerde esnafı ziyaret etti.

Bağımsız Türkiye Partisi (BT-P) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Fikret İnan, Akçaabat Vergi Dairesi'ni ve mahallelerde esnafı ziyaret etti.

Esnafın “nakliye giderlerinin çok yüksek olduğunu, bunun da maliyetleri artırdığını, bu konuda bir çözümünün olup olmadığını” sorması üzerine Fikret İnan şu açıklamada bulundu:

“BTP olarak bizim her konuda çözümümüz vardır. Nakliye giderlerinin düşürülmesi ve esnafı desteklemek de projelerimiz arasındadır. Bilindiği üzere, dünyada en pahalı nakliye karayoluyla yapılmaktadır. Türkiye'deki kamyon sayısı Avrupa ülkelerinin hepsinden daha çoktur. Bu da Türkiye'de taşımacılığın ağırlıklı olarak karayoluyla yapıldığını göstermektedir. Hâlbuki gelişmiş ülkeler nakliyeyi genellikle demir yolu ve deniz yoluyla yapmaktadır. Çünkü en ucuz nakliye böyle sağlanmaktadır. Bölgemizde demiryolu yok. Bir belediye başkanının bunu yapma imkânı da yok. Ama denizimiz var. Denizden hem balıkçılık, hem de ulaşım yönünden yeterli derecede yararlanamıyoruz. Akçaabat için konuşursak, bunun birinci nedeni, Akçaabat limanının küçük olması ve büyük tonajlı gemilerin limana yaklaşamamasıdır. Belediye başkanı seçilmemiz halinde Akçaabat limanının büyütülmesi ve deniz ulaşımının gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Esnafımıza sadece bu yönde değil, her yönde yardımcı olmaya çalışacağız.”

Akçaabat'ta birkaç yıl öncesine kadar halkın birçoğunun geçimini denizden sağladığını ve Akçaabat halkının denizci olduğunu da belirten Fikret İnan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Akçaabat halkını yine denizle buluşturmak ve ondan yeterli derecede faydalanmasını sağlamak gerekir. Bu konuda da projelerimiz ve düşüncelerimiz vardır. Nasip olursa, bunu Akçaabat halkına göstereceğiz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri

Çankaya'dan Büyükşehir Eleştirisi
AK Parti'de Görev Dağılımı Yapıldı
ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU'NDA
Kalyoncu "Bu Bir Başlangıç"
Hangi Sandıkta Kim Kaç Oy Aldı