Teşekkür Ziyareti

Teşekkür Ziyareti

Besi Hayvancılığı Projesinde yer alan üreticiler, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı ve Proje Koordinatörü Akın Al ile projeye destek sağlayan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e makamında teşekkür ziyaretinde bulundular.

Orköy Projesi kapsamında besi hayvancılığı eğitimini tamamlayıp sertifikalandırılan üreticilere Orman ve Su İşleri Bakanlığı kredi desteğiyle hayvanlar teslim edilmişti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ İlçemiz süt sığırcılığı ve besi sığırcılığı için oldukça elverişli. Böyle bir projede önemli olan sürdürülebilirliği sağlayabilmektir. Bizler Akçaabat Belediyesi olarak yöre içerisinde hayvancılığı geliştirip yaygınlaştırmak adına Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde her türlü desteği sağlamaya hazırız. Paydaş kuruluşlarla da işbirliği halinde çalışarak bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inancım tamdır.” dedi.

Besi hayvancılığı projesinde yer alan üreticiler ise Akçaabat Belediyesi’nin ve diğer paydaş kuruluşların üreticilere ve besi hayvancılığı projesine sağladıkları desteklerle birlikte bu projede başarılı olacaklarına emin olduklarını ifade ettiler.

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce hazırlanan ve Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na sunulan ve bakanın talimatı ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüğünce yürütülen Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce eğitimleri yaptırılan Besi Hayvancılığı Projesinde yer alan üreticiler projeyi destekleyen Akçaabat Kaymakamlığını ve Orman İşletme Müdürlüğünü de ziyaret ettiler.

Projeyle ilgili üreticilerle konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, ilerleyen aşamalarda bu projenin çeşitlendirilerek devam etmesi yönünde tavsiyelerde bulunarak bundan sonraki aşamada Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü vasıtasıyla projeye desteklerinin süreceğini ifade etti.

Üreticiler son olarak Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz'ı da makamında ziyaret ettiler. Çiftçilere verilen kredinin %20’si hibe geri kalanı ise faizsiz kredi olacağını belirten Savaş Ayvaz, “Çiftçilerimiz bu krediyi ise 5 yıl içerisinde 5 taksit şeklinde ödeyecek. Bu tip projelerin mikro kredi uygulamaları her zaman devam edecektir. İlgili ve istekli olan üreticilerimiz sürekli desteklenecektir.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

1 MAYIS MESAJI
AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon