Tarihe neşter

208 yıllık Ortamahalle Camii restore ediliyor

Akçaabat’ın en eski camilerinden olan Ortamahalle Camii’nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Trabzon Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından 10 Haziran’da açılan ihaleyi kazanan firma 1807 yılında inşa edilen camiyi aslına uygun olarak restore edecek.

Yaklaşık 400 bin liralık maliyeti olacak restorasyon çalışmasında camiye sonradan eklenen tüm müştemilatlar yıkıldı. Caminin önünde bulunan mektep ve altındaki dükkan ile sonradan yapılan imam evinin de tamamen yıkıldığı çalışmalarda caminin üst tarafındaki yola paralel olan sütunlu girişi de meydana çıkarıldı.

Caminin içerisinde sadece mihrabın bırakıldığı çalışmalarda tarihi değeri olan minber ise sökülerek daha sonra yerine monte edilmek üzere kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

EGM, APP Plaka Açıklaması
Sebat Gençlikspor’a İftar Moralİ
Akçaabat Belediyesi SK’dan Net Galibiyet
AK Parti Akçaabat Teşkilatı Özakdamar’da İftar, Akdamar’da Teravihte Vatandaşlarla Buluştu
Osman Nuri Ekim’den Osmanbaba Mahallesi’nde Hane Ziyareti