Kavaklı'daki Kaza Soncu

15 ay önce ehliyetsiz olduğu halde otomobil ile Ahmet Bilazer (67) ile Yakup Sivrikaya’nın (74) ölümüne neden olan Okan A'ya verilen ceza 10 Taksite bölündü.

 Akçaabat İlçesi’nde 15 ay önce ehliyetsiz olduğu halde otomobil kullanırken aşırı hız yaparak Ahmet Bilazer (67) ile Yakup Sivrikaya’nın (74) ölümüne neden olan Okan A. (19), önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi ardından cezası 22 bin 750 YTL’ye çevrildi. Mahkeme cezayı 10 eşit takside böldü.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde 15 ay önce ehliyetsiz halde otomobil kullanırken aşırı hız yaparak Ahmet Bilazer (67) ile Yakup Sivrikaya’nın (74) ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Okan A. (19), önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi, ardından bu cezası adli para cezasına dönüştürüldü. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak Okan A.’nın hapis cezasını günlüğü 25 YTL’den olmak üzere toplam 22 bin 750 YTL adli para cezasına dönüştürdü. Mahkeme bu cezanın da 10 eşit taksitte ödenmesini kararlaştırdı.

KAZA NASIL OLMUŞTU
Akçaabat’ın Kavaklı Beldesi’nde 16 Temmuz 2007 akşamı meydana gelen trafik kazasında, 18 yaşını henüz doldurmamış Okan A. yönetimindeki 61 KH 611 plakalı özel otomobil, yatsı namazını kıldıkları camiden çıktıktan sonra yoldan karşıya geçmeye çalışan Ahmet Bilazer ile Yakup Sivrikaya’ya çarpmıştı. Ağır yaralanan Bilazer ve Sivrikaya, hastaneye kaldırılırken yaşamlarını yitirmiş, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Okan A. ise bir süre sonra tahliye edilmiş ve Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuksuz yargılanması kararlaştırılmıştı.

HAPİS PARAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ


Davanın son duruşması dün yapıldı. Mahkeme heyeti, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Okan A.’ya önce 3 yıl hapis cezası verdi ve daha sonra, sanığın geçmişi, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecindeki olumlu davranışları ve cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak bu cezayı 2 yıl 6 ay hapse indirdi. Heyet ardından da, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alarak Okan A.’nın hapis cezasını günlüğü 25 YTL’den olmak üzere toplam 22 bin 750 YTL adli para cezasına dönüştürdü. Mahkeme bu cezanın da 10 eşit taksitte ödenmesini kararlaştırdı. Kazada ölen Ahmet Bilazer’in yakınları Necmettin ve Metin Bilazer, hazırlanan Adli Tıp raporlarında sürücünün ehliyetsiz olduğunun dikkate alınmadığını belirterek, karara itiraz edeceklerini belirttiler.

Kaynak:Günebakış

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

1 MAYIS MESAJI
AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon