Akçaabat Belediyesi'nin Yeni Mahalle'de yaptığı imar uygulamasında mağdur olduklarını öne süren yaklaşık 30 kişi, Belediye Meclis Toplantısı'nın yapıldığı salona girdi.
Meclis Başkanı Beytullah Ertem, gruba Meclis'e ancak dinleyici olarak katılabileceklerini, konuşma haklarının olmadığını söyledi. Meclis gündeminin okunmasının ardından, belediye meclis üyelerinin teklifi ile grup içerisinden bir kişinin açıklama yapmasına izin verildi.
Mahalleli adına söz alan Adem Seyis, yapılan imar uygulaması ile mağdur edildiklerini savunarak, meclisin aldığı kararı iptal etmesini istedi. Bunun üzerine konuşan Meclis Başkanı Ertem, konuyla ilgili bir komisyon kurduklarını ve komisyon kararına göre vatandaşların haklarını adli makamlarda aramaları gerektiğini belirtti.
Bunun üzerine grup, tepki göstererek salonu terk etti.