İkinci üniversiteden vazgeçmek yok

Akçaabat’ın sivil toplum kuruluşları ikinci üniversite konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade ettiler

Trabzon’a kurulması gündemde olan ikinci devlet üniversitesinin Akçaabat ilçesine kurulmasını isteyen ilçenin sivil toplum kuruluşları yeni dönemde de bu kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerini açıkladılar.

Haber: Berkant PARLAK / Günebakış Gazetesi

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kredi, Kefâlet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ve Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak kurulacak yeni hükümetin de Trabzon’un ikinci üniversite talebine kayıtsız kalmayacağını açıkladı. Sivil toplum kuruluşu başkanları Akçaabat’a ikinci üniversitenin kurulması için tüm girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler. İşte sivil toplum kuruluşu başkanlarının açıklamaları:

Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli: Biz önümüzdeki günlerde de Akçaabat’ta ikinci üniversitenin kurulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İkinci üniversite Akçaabat’ımıza yakışır. Koalisyon hükümeti de olmuş olsa biz Akçaabat’a ikinci üniversiteyi istiyoruz. Seçilmiş olan Trabzon milletvekilleriyle, ikinci üniversitenin Akçaabat’a yapılması için talepte bulunacağız ve onların bu konuda çalışma yapmalarını isteyeceğiz. Biz ikinci üniversiteyi mutlaka istiyoruz ve tüm partilerin bu sesimizi duymasını istiyoruz.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya: Biz yıllardır Akçaabat’a ikinci üniversitenin olabilmesi için mücadele veriyoruz. Çünkü, Akçaabat’ın tek kurtuluşu bu. Akçaabat ekonomisi, esnafının geleceği bu üniversitede.  O gitmiş, bu gelmiş bizim için fark etmez. Kim geri adım atarsa atsın, biz bu işten geri adım atmayacağız. Ben kararlılıkla bu işi sürdüreceğim. İkinci üniversite Akçaabat’ın olmazsa olmazıdır. Milletvekilleriyle görüşmelerimizde bu konuyu gündeme getirdik ve yeni dönemde yine getireceğiz. Hükümet değişiyor diye üniversite yapılmayacak mı buraya? Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu işin en büyük takipçilerinden biriyiz.

Esnaf Kredi, Kefâlet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut: Tek başına hükümetin olması işleri daha da kolaylaştırır elbette. Ortak hükümet olduğunda, ortağın da vermiş olduğu vaatler var. İster istemez bir tıkanma olabilir ama biz yine çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu konudaki ısrarımız bitmeyecek. Bu yatırımın Akçaabat’a gelmesi için koalisyon da olsa geri adım atmayacağız.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk: İkinci üniversitenin ilçemize kurulması için oluşturulan platformun en aktif kuruluşlarından biriyiz. Bu konuyu her platformda dile getirmiştik. Tüm milletvekillerimize de odamızı ziyaretlerinde bu konuyu aktarmıştık. Onlar da destek sözü vermişlerdi. Hükümetin değişmesi beklentimizi azaltmaz, artırır. Çünkü artık tek partiden değil 2 ya da daha fazla partiden destek almamız söz konusu olur.

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak: Akçaabat, Trabzon’un en önemli ilçelerinden biridir. Trabzon, ikinci üniversiteye hazırdır ve bu üniversitenin yeri de Akçaabat’tır. Biz gelecek yıllarda bu üniversitenin ilçemize kazandırılması için somut adımların atıldığını görmeyi ümit ediyoruz. Koalisyon konusuna gelince de, devlette devamlılık esastır. Yani hükümetin değişmesi, şehrin ve ilçemizin ihtiyaçlarının değiştiği anlamına gelmez. İkinci üniversite Trabzon için gereklidir, bu üniversitenin kurulacağı ilçe de şüphesiz Akçaabat olacaktır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon
TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI