Düğünlerde Havaya Ateş Etmek Yasaklandı

Düğünlerde Havaya Ateş Etmek Yasaklandı

Düğün, nişan, asker uğurlaması gibi eğlenceleri kana bulayan silahlı kutlamaların önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı valiliklere genelge gönderdi. Buna göre düğün veya nişan sahipleri, organizasyonlar öncesinde silah kullanılmayacağına dair taahhütname verecek.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen ‘düğün’ genelgesinde, düğün ve nişan törenlerinde havaya ateş açılmasına müsamaha gösterilmemesi istendi. Genelgede, son zamanlarda düğün, nişan ve benzeri organizasyonlar sırasında ateşli silahla havaya ateş açılması nedeniyle üzücü olayların yaşandığına dikkat çekilerek, ‘yaşanan üzücü olayların kamuoyunda tedirginliğe ve kamu düzeninin sorgulanmasına neden olduğu’ vurgusu yapıldı.

İŞTE O ÖNLEMLER

Vatandaşların can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi için ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerden gerekli önlemlerin alınması istendi. Genelgede düğün, nişan gibi kutlamalara izin verilirken silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınması istendi. Düğün-nişan sahipleri ile organizasyon yapan kişilerin açık alanlarda yapılacak kutlamalarda havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ‘Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma’ yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şekilde alanlara asılması istendi. Silahıyla havaya ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılması, gerekli cezaların verilmesi talimatı da verilen genelgede, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığının da takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon
TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI