Bu Dava Bitmez

Bu Dava Bitmez

Trabzon'da yasak aşk yaşadığı gelini Nazmiye Ç.'yi iki oğlu ile birlikte öldürdüğü iddia edilen Ali Yaşar Ç. (55) , Ahmet Ç. (25) ve Hasan Şükrü Ç. (33) için yeniden yargılama kararı çıktı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi önce üç sanık hakkında beraat verdi. Yargıtay, üç sanığa ceza verilmesine hükmederek, yeniden yargılama istedi. Mahkeme, yargıladığı üç sanık hakkında bu sefer müebbet hapis verdi. Yargıtay, verilen cezayı ikinci kez bozdu.

ÖNCE BERAAT ETTİLER

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ndeki evinden 5 yaşındaki oğlu Umut ile birlikte ayrılan Nazmiye Ç.'nin (26) cesedi kaybolduktan 5 gün sonra 7 Kasım 2009'da Vakfıkebir'in Kirazlık Mahallesi'nde deniz kıyısında bulunmuştu. Genç kadının özürlü oğlu ise Darıca mahallesinde ortaya çıktı. Genç kadının deniz kenarında başına vurularak öldürüldüğü kanaatine varıldı. Delil yetersizliğinden daha önce serbest kalan baba ve iki oğlu yargılandıkları mahkemede suçsuz olduklarını söylediler. Baba ve iki oğlu yargılandıkları 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde beraat etti.

SONRA MÜEBBET YEDİLER

Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararın bozdu ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkan üç sanığın her birini müebbet hapse mahkum oldu. Mahkeme dosyayı yeniden onanması için Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayı yeniden ele alarak inceledi ve ikinci kez kararı bozdu.

YENİDEN YARGILAMA İSTENDİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin aldığı kararda, tasarlayarak öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından yargılanan sanıklardan Ahmet Ç.'nın suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için cezasında indirim yapılması gerektiğini belirtti. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı vekilinin itiraz nedenlerine uyulmasını isteyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bakanlığın duruşmadan haberdar edilmesini, katılma hakkını kullanabilmesi gerektiğine hükmetti. Üç sanığın önümüzdeki günlerde yeniden yargılanmasına başlanacak.

61medya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon
TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI