Başkanın Su İsyanı

AKÇAABAT Belediye Başkanı Şefik Türkmen ilçe belediyelerine suyun uygun fiyattan verilmesi önerisini tekrarladı.

 

AKÇAABAT Belediye Başkanı Şefik Türkmen ilçe belediyelerine suyun uygun fiyattan verilmesi önerisini tekrarladı. Akçaabat Belediyesi olarak su tesisini yapıp bitirdiklerini belirten Türkmen, “Belediyeler olarak tesisleri yaptık. Akçaabat için benim su tesisim tamamen eksiği olmayan bir tesistir. Borcu ödenmiş, kimseye borcu yoktur. Ben böyle bir tesisi teslim ediyorum. Ondan sonra suyu vatandaşla aynı fiyatla alırsam bunun adı haksızlıktır” dedi.

Su fiyatını belediyelerin vatandaşın kullandığı fiyattan almasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını kaydeden Türkmen, “Belediyeyi diğer kurumlar gibi değerlendirmek doğru olmaz. Neticede bir tesisi yapıp teslim ettik. Belediyelerin önemli su sarfiyatı var. Park bahçelerden, çeşmelere kadar geniş bir yelpazede kullanım var. Bu yüzden uygun bir tarife yapılması gerekiyor. Akçaabat Belediyesi olarak hiç bir borç olmadan çalışan şebekeyi teslim ediyorum. Sonra da suya para vermek bana ağır geliyor” dedi.

 

Türkmen, “İlçeler su işlerini TİSKİ’ye devrediyorlar. TİSKİ ilçe belediyelerine suyu hangi fiyattan verecek? Komisyon çalışmalarında dikkate alınması için bunu söylüyorum. Çok uygun bir fiyatla verilmesi lazım. Aksi takdirde zaten sıkıntıda olan ilçe belediyeleri daha zor duruma düşebilir. Yeni bir yük yüklenmek durumunda kalırlar. Akçaabat Belediyesi olarak hiçbir borç olmadan çalışan şebekeyi teslim ediyorum sonra da suya yüksek fiyat ödemek bana ağır geliyor” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

1 MAYIS MESAJI
AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon