Artık Binalarda Otopark Zorunlu

Belediye Meclisi “otopark bedeli”ni almama ve bina sahiplerine otopark yapma zorunluluğu kararı aldı.

 

Akçaabat Belediye Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumunda tarihi bir karar aldı. Belediye Meclisi, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın 1 Temmuz 1993 tarihli “Otopark Yönetmeliği’nin “Genel Esaslar”ı düzenleyen 4. maddesinin f bendi uyarınca inşaat sahiplerinden aldığı “otopark bedeli”ni almama ve bina sahiplerine otopark yapma zorunluluğu kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şefik Türkmen, meclis gündemine gelen inşaatlara otopark konusu alınan karar ile artık inşaatlarda zorunlu hale getirildi dedi. Başkan Türkmen “İlçemizde her geçen gün araç sayısı artmakta ve bu sayı gün geçtikçe trafiği olumsuz etkilemekte, sokak araları otopark haline gelmektedir. Belediyemiz ilçenin muhtelif yerlerine kapalı ve açık otoparklar yapmasına rağmen otopark sorunu her geçen gün artmaktadır. Bu sorunu en aza indirmek için meclisimiz bundan sonra yapılacak inşaatların altına otopark yapmayı zorunlu olması yönünde karar aldı” dedi.

Geçmişte yapılan uygulama ile binada bulunan 3 daire için 1 araçlık otopark bedeli belediyeye ödenme mecburiyetinin kalktığını ve bunun yerine otopark yapma zorunluluğu geldiğini belirten Başkan Türkmen, “Belediye olarak vatandaşlardan otoparklar için belli bir bedel alınıyordu. Artık bunu almayacağız. Bunun yerine vatandaşı kendi inşaatının altına otopark yapmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon
TRABZON TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI