Arıcılara Belge

Arıcılara Belge

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü, Akçaabat Bal Üreticileri Birliği ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu arıcılık kursu sertifika töreni Akçaabat Ziraat Odası eğitim salonunda yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı eğitim salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Cahit Gülbay, Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat İlçe Tarım Müdür vekili Abdulkadir Şen, Akçaabat Halk eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu, Trabzon Veteriner Hekimler Odası Başkanı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü Hayvan Sağlığı şube müdürü Erol SAYIN  ve düzenlenen eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanmış 90 arıcı katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu; İlçemizde göçer arıcılık yapan çiftçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Amacımız İnsan sağlığı için son derece önemli olan arı ürünlerinin doğru ve hijyenik olarak eğitimli kişiler tarafından üretilmesini sağlamak amacı ile bu kursları düzenliyoruz. Kursa olan talep bizleri oldukça memnun etmiştir. Tüm çiftçilerimizden talebimiz eğitim almak istedikleri bütün tarımsal faaliyetler için odamıza başvurmalarıdır. Bu eğitimlerle çiftçilerimizin doğru tekniklerle üretim yaparak verimi ve kaliteyi yükseltmektir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay; arıcılığın hem ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemli bir tarım kolu olduğunu, özellikle az topraklı ve topraksız çiftçi ailelerini sınırlı bir sermaye ile kısa sürede üretici hale getirebilecek bir tarımsal faaliyet olduğunu söyledi. Arıcılık potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde arıcılığa ilgi duyan çiftçilerimizin sayısının her geçen gün arttığını belirten İl Müdürü Cahit GÜLBAY, özellikle arıcılığa ilgi duyan bayan çiftçilerimizdeki artışın çok memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bu kapsamda açılan arıcılık kursunun faydalı bir kurs olduğunu ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Akçaabat Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu; Arıcılarımızın kursa gösterdiği ilgi için hepsine teşekkür ediyorum.  Halk eğitim müdürlüğü olarak 73 alanda 3300 farklı kurs çeşidinde eğitim verebiliyoruz. Kurslarımıza katılmak isteyen herkesi  halk eğitim müdürlüğümüze  bekliyoruz. İfadelerini kullandı

 

Düzenlenen sertifikalı arıcılık eğitimini İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi personelleri Muzaffer Karabayır,  İsmet Kahriman ve Hüseyin Rahmi TÜRKER tarafından verildi.  Eğitimde kursiyerlere arı hastalıkları arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri , arı ürünlerinin kullanılması ve muhafazası  ile ilgili bilgiler aktarılırken özellikle bölgemizde yapılan Göçer arıcılık teknikleri ile ilgili bilgiler de aktarıldı kursa katılan 90 kursiyere 72 saatlik eğitim verildi.

 

Eğitmenler İsmet Kahriman, Muzaffer Karabayır ve Hüseyin Avni Türker Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçemizde arıcılığa verdikleri katkıdan dolayı teşekkür plaketi verildi.  Ayrıca Akçaabat Ziraat Odası Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu’na  bugüne kadar Akçaabat Ziraat Odası ile düzenlenen tüm kurslara verdiği destek için teşekkür plaketi sundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri

1 MAYIS MESAJI
AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon