Akçaabat Festival Programı Açıklandı

AKÇAABAT’TA 33. ULUSLARARASI AKÇAABAT MÜZİK VE HALK OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR

Akçaabat, 33. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ile Hıdırnebi Yayla Şenliği’ne ev sahipliği yapıyor.

Trabzon’un kültür ve sanatla özdeşleşen ilçesi Akçaabat, 17-20 Temmuz tarihleri arasında büyük bir kültürel buluşmaya hazırlanıyor. Geleneksel hale gelen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali bu yıl 33. kez düzenlenirken, Hıdırnebi Yayla Şenliği de doğayla iç içe, unutulmaz anlara sahne olacak.

Festivalde Ünlü İsimler Sahne Alacak
Festivalin ana merkezi olan Sahilpark Festival Alanı, dört gün boyunca müzik, dans ve coşkunun merkezi olacak.
18 Temmuz – Buray
19 Temmuz – Elif Buse Doğan
20 Temmuz – Resul Dindar sahne alacak.

Ayrıca Cemal Kaygusuz, Selim Seyis, Cengiz Çoban, Coşkun İşçi, İsmail Cumhur, Nejmi Öksüz ve Aykut Özer gibi birçok yerel sanatçı da performanslarıyla festivale renk katacak.

Festival boyunca, yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri Akçaabat’ta adeta kültür şöleni yaşatacak. Horonun başkenti Akçaabat, binlerin el ele vererek oluşturduğu horon halkalarıyla Karadeniz kültürünü bir kez daha sahiplenecek.

Hıdırnebi Yaylası’nda Geleneksel Şenlik Rüzgarı
20 Temmuz Pazar günü Hıdırnebi Yaylası’nda gerçekleştirilecek Yayla Şenliği, doğayla kültürün iç içe geçtiği eşsiz bir deneyim sunacak.
Faruk Şahin, Elif Köse ve Ümit Bayraktar’ın sahne alacağı şenlikte, kemençe, davul ve zurna eşliğinde horonlar oynanacak; yöresel lezzetler ve geleneksel yayla etkinlikleriyle misafirlere unutulmaz bir gün yaşatılacak.

Başkan Ekim: “Kültürümüzü yaşatmak için el ele veriyoruz”
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festival ve şenlikler hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Akçaabat, yüzyıllardır Karadeniz’in kültür beşiği olmuştur. Horonun ritmiyle, kemençenin ezgisiyle, insanımızın samimiyetiyle şekillenen bu eşsiz coğrafya; sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel mirasıyla da göz kamaştırır.

33.’sünü düzenlediğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, geçmişle bugünü buluşturan bir köprüdür. Bu festival sadece müziğin değil, birlikteliğin, kardeşliğin ve kültürel kaynaşmanın da adıdır. Sahnemizi yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerine açarken aslında bir kültürler buluşmasına ev sahipliği yapıyoruz. Çünkü Akçaabat, horonun başkentidir; halk oyunlarının kalbidir.”

“Yayla kültürü ise bu toprakların ruhudur. Hıdırnebi Yaylası’nda düzenlediğimiz geleneksel şenliğimizle hem doğayla iç içe oluyoruz, hem de köklerimize sarılıyoruz. Davul, zurna, kemençe eşliğinde oynanan horonlar; birlik olmanın, aynı duyguda buluşmanın ifadesidir.”

“Kültür, bir milletin hafızasıdır. Biz de bu hafızayı canlı tutmak, çocuklarımıza bu değerleri aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanatla, müzikle, halk oyunlarıyla büyüyen bir Akçaabat hayal ediyoruz. Bu hayali de hep birlikte gerçekleştiriyoruz.”

“Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi Akçaabat’a davet ediyorum. Gelin; kültürümüzle, sanatımızla, doğamızla yeniden buluşalım. Sahilpark Festival Alanı’nda kurulan horon halkasında el ele verelim.

Kültürün, sanatın ve doğanın kalbi bu yaz Akçaabat’ta atacak. 
Tüm halkımız davetlidir…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Akçaabat'ta uçurtma şenliği
Samet Uslu Unutulmadı
Akçaabat Tarımda Örnek