Akçaabat Anıları Anıldı

“Anılarda Akçaabat” izleyicileri geçmişe götürdü.

 

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen "Anılarda Akçaabat"  başlığı altında "Akçaabat'ta Spor" konulu etkinlik düzenlendi.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Sebatspor ve Tütünspor’un birçok kademesinde görev almış, top koşturmuş birbirinden değerli futbolcuların yanı sıra, eski bakan Faruk Nafiz Özak, İstanbullu iş adamlarından Baykal Kazancı, İskender Önal, Sebatspor’un eski kalecilerinden Hikmet Öksüz ve Vedat Durna, Milli Boksörlerimiz Hasan Değermenci ve Selçuk Aydın, Trabzonspor eski Başkanı Atay Aktuğ, Milli takımlar kaleci antrenörü Alper Boğoşlu, Atalay Armutçu ve Arif Öcan da katıldı.

Kokteyl sonrası başlayan programda açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ın tarihi geçmişi olduğuna, Kültürel ve Sosyal açıdan Trabzon ile paralel gittiğine ve insanların Sebatspor’a aşk derecesinde bağlı olduğuna değindi.

 

Başkan Türkmen’in konuşmasının ardından, davetlilere yaklaşık 100 yıl öncesinden günümüze Akçaabat’ımızda sporu gösteren bir slayt izlettirildi. Slaydın izlenmesi esnasında davetliler bir yandan geçmişi yad ederken bir yandan da gözyaşlarına hâkim olamadıkları gözlendi.

Slayt sonrası Akçaabat sanatına hizmet eden değerli müzisyenler Cemal Zihni Erenel ve Muharrem Gaydan sahne alarak, davetlilere “safalar Getirdiniz, Safalar Geldiniz Dostlar” adlı eseri seslendirdiler.

Mini konser sonrası Akçaabat’ta spora gönül vermiş hizmet etmiş değerli konuklar; Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, İstanbullu iş adamlarından Baykal Kazancı, İskender Önal, Sebatspor’un eski kaptanlardan Hikmet Öksüz ve Vedat Durna, Milli Boksörlerimiz Hasan Değermenci ve Selçuk Aydın, Trabzonspor eski Başkanı Atay Aktuğ, Milli takımlar kaleci antrenörü Alper Boğoşlu, Atalay Armutçu ve Arif Özcan sahneye çıkarak, Akçaabat’ta ve Sebatspor’da yaşadıkları başlarından geçen birbirinden ilginç ve güzel anıları davetlilerle paylaştılar.Geçmişin yad edildiği, anıların yeniden canlandığı “Anılarda Akçaabat-1 Akçaabat’ta Spor” programı, tüm davetlilerin toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik öncesinde davetliler anı defterine hatıralarını yazarken Sebatspor ve Tütünspor formasını imzaladılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

1 MAYIS MESAJI
AKÇAABAT RÜZGARI ESTİ
Zehir Tacirlerine Operasyon