Tübitak Kursu Sona erdi

TÜBİTAK,FEF ve Akçaabat MEM tarafından ortaklaşa organize edilen kurs sona erdi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) ile Fatih Eğitim Fakültesi (FEF) ve Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği ve ilçemizdeki eğitim kurumlarında görev yapan Fen ve Teknoloji öğretmenleri ile Fizik, Kimya ve Biyoloji öğretmenlerinin katıldığı kurs sona erdi.
Öğretmenlerin proje hazırlama ve hazırlatma becerisi kazanmalarına yönelik olarak düzenlenen “Bilim Danışmanlığı Kursu”na katılan 17 kimya, 10 fizik ve 7 biyoloji öğretmenine 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen kapanış töreninde sertifikaları verildi.
Akçaabat Anadolu Lisesi’ndeki kursta Prof. Dr. Alipaşa Ayas, Prof. Dr. Salih Çepni, Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, Prof. Dr. Nurettin Yaylı, Prof. Dr. Uğur Çevik, Prof. Dr. Ali Osman Beldüz, Araştırma Görevlisi Miraç Aydın ve Uzman Kütüphaneci Beyhan Karpuz tarafından bilgilendirilen öğretmenler, kursun son günü gruplar halinde hazırladıkları projeleriyle de yarıştılar.
Kurs öğreticilerinin jüri olarak görev yaptıkları yarışmalarda fizik dalında Harun İbiş, Ömer Yazıcı, Ali Aydın ve Suat Yamak’tan oluşan grup “Görünmeyen Dalgalar İle Sörf” isimli projeyle, kimya dalında Emine Çil, Songül Sarı ve Çetin Yıldız’dan oluşan grup “OLEA Büyüsü” isimli projeyle, biyoloji dalında da Muammer Oskay, Osman Akyüz, Selahattin Sevim ve İzzet Sami Tekeşin’den oluşan grup “Danaburnu İle Organik Yöntemle Savaş” isimli projeyle birinci oldu.
Yarışmaya fizik dalında Ali Erol ve Ömer Aksu’dan kurulu ekip “Yüzen Tren” ve Ali İhsan Bahan, Özlem Çolak, Filiz Al ve M. Emin Erdem’den kurulu ekip “Toz Tutan Araç”; kimya dalında Demet Kerastacı, Şule Altın, Bahtışen Ramoğlu, Necla Yıldırım ve Mustafa Murat’tan kurulu ekip “Fesleğen Yağından Sivrisinek Kovucu”, Nil Yılmaz, Arzu Kara, Öznur Bekircan ve Hasan Öztürk’ten kurulu ekip “Kutunun Fendi Pet Şişeyi Yendi”, Zeynep Yavuz, Aynur Özten, Semiha Kandemir, Nuray Berber ve Filiz Topal’dan kurulu ekip “Hem Su Hem Tuz, Kalmayalım Susuz”; biyoloji dalında da Cemil Sürül, Mustafa Kurt ve Salih Usta’dan kurulu ekip “Yaraların Hızla İyileştirilmesinde Kantaron Çiçe-ğinin Etkisi” isimli projelerle katılmışlardı.
Bir hafta devam eden kursta öğreticilik yapan akademisyenlere Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Musa Tahsin Kalaycı birer plaket verdi.
Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, plaket töreni öncesinde yaptığı konuşmada düzenlenen kursla öğretmenlerinin yeterliliklerinin daha da arttığını, bunun da ilçe eğitimine yansımasının önemli olacağını vurguladı.
Müdür Kalaycı, Tübitak ile Fatih Eğitim Fakültesi’ne de sağladıkları katkıdan ötürü teşekkürlerini sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Ekim'den Başarı Mesajı
Turizme Taze Kan
Spor Lisesinde Sona Doğru
Motivasyon Konferansı
Akçaabat'ta "Meslekte Bir Gün" Projesi