Sertkaya’ya Konferans Salonu

Sertkaya’ya Konferans Salonu

Sertkaya’ya Konferans Salonu

Sertkaya Mahallesi Muhtarlığı tarafından yapılan konferans salonu hizmete açıldı.

Açılışa Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Akçaabat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, ilçemizin mikro klima etkisi altındaki ikliminin tarım için çok elverişli olduğunu belirterek, bunun bir üretim avantajına dönüştürülmesi için yapılan çalışmaların artırılmasını istedi. Kaymakam şenel, bu hedef için başlattıkları eğitim çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini de kaydetti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de ilçe tarımının bazı ürünlere bağımlı kalmaması gerektiğini belirterek ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğini savundu. Başkan Türkmen, bu amaca hizmet için belediye bünyesinde kurdukları Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu da konferans salonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek Ziraat Odası olarak bu salonda ilk eğitim toplantısını yapmak istediklerini söyledi. Eyüpoğlu, ilçemizde yetiştirilen ürünlerin tek satış yeri Salı Pazarı olduğunu ve çiftçilerimize yetiştirdikleri ürünlerini satmakta sadece salı gününün yeterli olmadığını da belirterek, “Biz pazarımızı haftanın her günü açık kalacak şekilde fiziksel şartlarını iyileştirmeliyiz. Akçaabat çiftçisi sadece ilçemizi değil bölge il ve ilçeleri de sebze üretimi ile beslemektedir.” ifadelerini kullandı.

Sertkaya Mahalle Muhtarı Osman Çavuş yaptığı açılış konuşmasın mahallenin tarihinden bilgiler aktarırken mahallede yapılan tarımsal ürünlerin çeşitliğinden bilgiler verdi ve mahallede yetiştirilen ürünlerin tanıtımı yaptı.

Açılış kurdelesinin kolektif bir şekilde kesildiği etkinliğin sonunda katılanlara ikramda da bulunuldu.

akcaabat-sertkaya-acilis.jpg

sertkaya-konferans-salonu.jpg

akcaabat-sertkaya-konferans-salonu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler