Seracılık Eğitimi Başladı

Seracılık Eğitimi Başladı

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seracılık eğitimi başladı.

ERACILIK EĞİTİMİ BAŞLADI

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seracılık eğitimi başladı.

Seracılık eğitim seminerine Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü yönetiminden Seyfettin Demirci ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Düzenlenen seracılık eğitimi programında konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “İklim açısından oldukça elverişli olan Akçaabat’ta yetişmeyecek ürün neredeyse hiç yoktur. Teknolojinin her geçen gün daha fazla geliştiği çağımızda bilimi ve teknolojiyi kullanarak tarımdaki verimi yöremizde daha da arttırabiliriz.  Vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılık konusunda gerekli bilgi ve donanımı sağlayabilmek amacıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduk. Bu tür eğitim programlarıyla hem vatandaşlar bilinçleniyor hem de genç nesillere tarım istihdam kapısı oluyor. Gelişen dünyamızda organik yaşama organik beslenmeye bir dönüş var. Gençlerimizin bunu dikkate almaları ve kazanç olarak değerlendirmeleri gerekmektedir.” dedi.

Kursiyerlerin ilgiyle takip ettiği eğitim 168 saat sürecektir. Kursiyerler bu tip eğitimlerin modern uygulamaları öğrenme konusunda çok iyi fırsatlar olduğunu kendilerinin bu konuda çok şanslı olduklarını ifade etmektedirler.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü'nün destek verdiği eğitimde kullanılacak malzemeler görsel olarak bir stantlarda sunuldu. Halk Eğitim Müdürlüğünce sertifikalandırılacak olan seracılık kursunu eğitmen Selehattin Yılmaz tarafından veriliyor.

akcaabat-belediyesi-egitimleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler