Sera Gölü Daha Çok Turist Çekecek

Sera Gölü Daha Çok Turist Çekecek

Trabzon'un Uzungöl'le birlikte önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'nün yapılacak düzenlemelerle daha çok turisti ağırlaması hedefleniyor.

Trabzon'un Uzungöl'le birlikte önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'nün yapılacak düzenlemelerle daha çok turisti ağırlaması hedefleniyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadisi'nde meydana gelen heyelanın ardından oluşan Sera Gölü'nün, Trabzon Valiliğinin girişimiyle başlatılan çalışmayla turizmde ön plana çıkartılması amaçlanıyor.

Vali Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada, Çaykara'daki Uzungöl'den sonra yörenin en fazla ilgi gören doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'nün daha fazla turist çekebilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

Sera Gölü'nün eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı açısından da önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Öz, "Bölgede bugüne kadar yerel belli işletmelerimiz faaliyet gösteriyor. Bu anlamda Sera Gölü'ne gelen derenin ıslahı ve bölgedeki bazı kontrollerle ilgili DSİ Genel Müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüzün çalışmaları var. Bu kapsamda çalışmalarımızı tamamlamak için gayret gösteriyoruz" dedi.

Öz, Sera Gölü'nün büyük bölümünde gezinti yolu bulunmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu kapsamda bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin gölün etrafını dolaşabilecekleri rekreasyon alanlarının olduğu projeyi hayata geçirmeyi düşündük. O nedenle iki aşamalı proje hazırladık. Hazırladığımız projenin birinci aşamasını tamamladık ve yapım ihalesine çıktık. Birinci aşamadaki mevcut dolgu yapılmış alanla beraber gölün üçte birlik kısmında düzenleme yapmayı hedefliyoruz. Bu bölümde hizmet tesisleri, lokanta, otopark ve kafeterya yapım ihalesi gerçekleştireceğiz."

Gölle ilgili ikinci etap proje çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Öz, "Kısa sürede ikinci etap yapım işini de ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Hedefimiz, Sera Gölü'nü, etrafında 360 derece gezinti yapılabilecek, rekreasyon alanlarıyla düzenlenmiş şekilde ziyaretçilerimizin kullanımına açmaktır" ifadesini kullandı.

Öz, Sera Gölü Tabiat Parkı'nın yeni turizm sezonuna hazırlandığına işaret ederek, "Sera Gölü'ne bu turizm sezonunda daha yoğun turist bekliyoruz. Yaptığımız projelerle inanıyorum ki Sera Gölü, yeni sezonda yerli ve yabancı turistlerin keyifli anlar geçirebileceği önemli bir uğrak yeri olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler