Sera Gölü Cazibe Merkezi

Sera Gölü Cazibe Merkezi

Sera Gölü'ne yapılan düzenlemelerle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı.

Haber:Derviş Altuntaş 

Trabzon'un Uzungöl'le birlikte önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'ne yapılan  düzenlemelerle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadisi'nde meydana gelen heyelanın ardından oluşan Sera Gölü yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,  yaptığı açıklamada, Çaykara'daki Uzungöl'den sonra yörenin en fazla ilgi gören doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'nün hak ettiği ilgiyi bugüne kadar görmediğini, yapılan çalışmalar ile göle olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Sera Gölü'nün eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı açısından da önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Türkmen, "Akçaabat Sera Gölü, Trabzon'a yakınlığı ile çok kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacaktır. Bunun emarelerini görmeye başladık. Özellikle ramazan bayramında çok sayıda yerli ve yabancı turistin Sera Gölü'ne akın ettiğini gördük. Bu görüntü Akçaabat ve Trabzon turizmi adına sevindirici" dedi.

Göl etrafında yapılan çalışmalar ile çok güzel bir görünüm kazandığını ifade eden Başkan Türkmen "Sera Gölü'ne gelen derenin ıslahı ve bölgedeki bazı kontrollerle ilgili DSİ Genel Müdürlüğümüz güzel bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma ile oluşturulan dolgu alanında, dinlenme alanları, vatandaşlarımızın kendi getirdikleri yiyecekleri pişirecekleri küçük kamp yerleri, çocuk oyun alanları, lokanta, otopark ve kafeterya inşa edildi. Yapılan çalışmalar göle olan ilgiyi çok daha üst seviyelere çıkartacaktır" dedi.

Sera Gölü çevresinde bulunan işletme sahibi Hüseyin Gül, geçmiş yıllara göle olan ilginin en az 10 kat artığını ifade etti. Hüseyin Gül "Sera Gölü çevresinde bulunan işletmemizi 2012 yılında devraldık. Şu an günle kıyasladığımızda turist sayımız en az 10 kat artmış durumda. Bu turistlerin büyük bir çoğunluğunu arap turistler oluşturuyor. Turistler özellikle gölde gezinti yapmayı çok seviyor" dedi.

 Sera Gölü Tabiat Parkı,   Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en çok ziyaret edilen turizm alanı olarak biliniyor. Göl çevresinde özel 3 adet restaurant bulunuyor.

Sera Gölü, 2010 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı mahallesinde bulunan göl, Sera Deresi vadisinde bulunmaktadır. Oluşum hikayesi, barındırdığı canlı türleri, kent merkezine yakınlığı ve suyun başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle oldukça popüler bir konumdadır.

Akçaabat Sera Gölü, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline ise 3 kilometre mesafede yer alıyor. Ulaşımı oldukça kolay olan gölün 1950 yılında yaşanan heyelanda kayan toprak ve hafriyatın derenin önünü kapatıp suyun normal akışını kesmesi sonucu oluşmuştur.   

sera-golu.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler