Şentürk "Dönüşüm Kaos Oluşturur"

Şentürk "Dönüşüm Kaos Oluşturur"

Şentürk "Dönüşüm Kaos Oluşturur"

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat-Trabzon arasında çalışan minibüslerin otobüse dönüştürülmesi projesinin esnafın yararına olmayacağını ve bu ısrardan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

 

Başkan Şentürk, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in ardından, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve  MHP İlçe Başkanı Adem Çelik'i  ziyaret ederek, dönüşümün oluşturacağı sorunları anlattı.

Ziyaretler ile ilgili Akçaabat Ajans’a açıklamalarda bulun Şentürk, Akçaabat minibüs esnafı için otobüse dönüşün bir kaos ortamını yaracağını ve otobüs yerine minibüslerin yenilenmesinden yana olduğunu dile getirdi.

 

Başkan Şentürk, yapılacak dönüşümün vatandaşın ve esnafın yararına olmadığını savunarak “Biz her zaman değişime evet, dönüşüme hayır dedik. Bunu da her platformda anlatmaya çalışıyoruz. Akçaabat’ta ileride oluşacak kaos ortamını şimdiden görüyoruz. Buna hep birlikte dur demeliyiz” dedi

 

Verilen Süre Doldu

Başkan Şentürk, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin dönüşüm için verdiği sürenin sona erdiğini belirterek “UKOME’nin Akçaabat minibüslerinin otobüse dönüşümü ile ilgili verdiği süre 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile sona ermiştir. Şimdi bu süre uzatılmaya çalışılıyor. Bu sürede görüldü ki minibüs esnafı dönüşüm istemiyor. İsteyen kişiler bankaya para yatırarak otobüslerin alınmasını istedi. Bunların sayıları 50-60 civarı. Hani geri kalan 450 kişi nerde. Bu insanlar bu dönüşüme inanmadığı için paralarını yatırmadı. Bu dönüşüm mümkün değildir. Zorla bir dönüşüm yapılamaz.  Şuan minibüs esnafının %99’unun esnaf kredisi kullanmış durumda ve araçları rehinlidir. Bu kişiler nasıl kredilerini geri ödeyip rehinlerini kaldıracak. Bu olacak iş değil. Kooperatifte işi olan minibüs esnafına zorla bankaya gidip imza attırılıyor. Bu nasıl olur. İnsanların geleceği de ipotek altına alınmaktadır.” Dedi.

 

Bu sistemde Esnaf Para Kazanamaz

Yapılacak dönüşümde minibüs esnafının para kazanma ihtimalinin çok düşük olduğunu anlatan Başkan Şentürk “Otobüs siteminde esnafımız para kazanamaz. Şu an bu hattan her an bir Beşikdüzü, Tonya ve Şalpazarı’ndan gelen otobüsler de yolcu almaktadır. Vatandaş otobüse zorlanırsa önüne gelen ilk otobüse biner. Bu da başka ilçelerde gelen olsa bile fark etmez. Bu da esnaf için bir kayıp olduğu gibi vatandaş için ise büyük zaman kaybı olacaktır.” Dedi.

Minibüs Sayısını Azaltıp Modernize Edelim.

Dönüşüm yerine değişimin tercih edilmesi minibüs esnafının yararına olacağına inandığını açıklayan Başkan Şentürk “Biz dönüşüme karşıyız, değişime karşı değiliz.  Kaliteli hizmet için minibüsleri modernize edelim. İstenilen şartları sağlayalım. Hatta birleşerek sayıyı 100 civarına indirelim. Bu vatandaşın zaman esnafın da para kazanması anlamına gelir. Kameralı, engelli rampası olan araçlar alınıp bir bütünlük sağlanabilir. Biz bunları siyasi parti temsilcilerine ilçe başkanlarına ve belediye başkanımıza aktardık” dedi.

Haber:AkçaabatAjans

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler