Şehir Hastanesi İçin Büyük Adım

Şehir Hastanesi İçin Büyük Adım

Şehir Hastanesi İçin Büyük Adım

TRABZON’UN Akyazı mevkisinde yapılacak Akyazı Spor Kompleksinin bulunduğu dolgu alanında planlanan şehir hastanesinin inşaatının başlaması için gerekli olan imar değişikliği teklifi Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildi. Trabzon Valiliğinin resmî internet sitesinde yayımlanan 2018 Yılı Yatırım Programında 1100 yataklı olarak gösterilen projeye bu yıl kazma vurulacak. Projenin tamamlanma tarihi ise 2020 olarak belirtildi. İhalenin yapılması ve inşaatın başlaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapacağı imar değişiklik teklifi gerçekleştirildi. Sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projeyi onaylamasına geldi.  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planına işlenen şehir hastanesiyle ilgili Trabzon Büyükşehir Meclisinde gündeme gelirken CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem konunun kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları tarafından tartışılmadan karara bağlanmaması gerektiğini ifade etti. Oturuma başkanlık yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı sivil toplum kuruluşlarını hedef aldı.

 

CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, şehir hastanesinin Akyazı’ya yapılması durumunda oluşabilecek aksaklıkları gündeme getirerek bunların enine boyuna tartışılması gerektiğini belirtti. Erdem “Trabzon’un en önemli yerlerinden birisiyle ilgili karar vereceğiz fakat bunu kamuoyuyla paylaşmadan karar vereceğiz. Planlama açısından eksikleri var. Bu öneriyi kim getiriyor? Ben acil bir karar verilmesini doğru bulmuyorum. Biz bunu gündemde bırakıp tartışalım. Sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alalım. Şehrin geleceğiyle ilgili doğru karar verelim.” dedi.

 

ŞEHİR HASTANESİ YATIRIMI ÇOK ÖNEMLİ

 

Oturumda söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, şehir hastanesi yatırımının bölge açısından önemine değinerek “Sağlık turizmi Trabzon’un en önemli atılımlarından biridir. Oraya yapılacak şehir hastanesi yalnızca Trabzon’a ve bölgeye değil birçok ülkeye de hizmet edecek. Bölgemize Körfez ülkelerinden gelen turistlere de hizmet edecek. Zaten hemen yukarısındaki Sera Gölü Körfez ülkelerinden gelen turistlerle dolup taşıyor. Biz aynı bölgede yer alan Karayolları alanının oradan başka bir yere taşınmasını da tartışmaya başlamalıyız. Oraya yapılacak konaklama tesisi turizme önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yatırımın kentimize kazandırılması yönünde mücadele veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.

 

STK’LARA SUÇLAMA: AKYAZI İÇİN SAKLANIYORLAR

 

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı kararın öneri kararı olduğunu belirterek Erdem’in sözleri üzerinden sivil toplum kuruluşlarına yüklendi. Kınalı sivil toplum kuruluşlarını Akyazı konusunda “saklanmakla” suçlayarak şu ifadeleri kullandı: “Ben sivil toplum kuruluşlarını bazen eleştiriyorum. Bu kadar sivil toplum örgütümüz var. Hatta bu işe daha yakın sivil toplum örgütlerimiz var. Kısıtlı konuştular. Koyun ortaya iradenizi. Raporlarınızı hazırlayın. Bazen çıkar gür konuşurlar bazen ‘kimse bizi görmesin’ diyerek saklanırlar. Hâlbuki sivil toplum demokrasinin en önemli ayağıdır.” Teklif, Cahit Erdem’in ret oyuna karşılık diğer meclis üyelerinin tamamınca kabul edildi. Öneri kararı daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca da incelenecek ve nihaî karar verilecek.

Berkant Parlak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler