Seçim Yaklaşıyor, Akçaabatlı Seçimde Neler Bekliyor?

Seçim Yaklaşıyor, Akçaabatlı Seçimde Neler Bekliyor?

Seçim Yaklaşıyor, Akçaabatlı Seçimde Neler Bekliyor?

Trabzon’un en büyük ilçesi olma özelliğini Büyükşehir ile Ortahisar’a kaptıran Akçaabat, siyasette de kaybettiği 4 yılı yeni dönemde kaybetmek istemiyor. Malum, Haziran ayında seçim var. Akçaabat, siyasette yalnız geçen 4 yılın acısını çok çekti ve bir daha da bu hataya düşmek istemiyor. Geçen dönem Akçaabat’tan meclise AK Parti listesinden giren Aydın Bıyıklıoğlu’nun bu dönem aday olmayacağı, olsa bile Akçaabat’tan destek alamayacağı ortada. Zaten Bıyıklıoğlu, siyasete zorla girdiğini ve üniversiteye dön deseler hemen dönebileceğini açık açık belirtsede, son günlerde yakın çevresine adaylılığının garantiymiş gibi görüyüor.

Aydın Bıyıklıoğlu’nun Rahmetli Mustafa Cumur’un ardından  milletvekili seçilmesi hem kendisi, hem de Akçaabat için büyük bir şanssızlık olmuştu. Mustafa Cumur, taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanmış, Akçaabat ve bölgenin sorunları için birebir çözüm aramış ve bunların çoğunda da başarılı olmuştu. Akçaabat’ta hizmet noktasında çıtayı çok yükseklere çıkarttığından dolayı peşinden gelen Aydın Bıyıklıoğlu’ndan da aynı performans beklenmişti. Ama bu beklenti birçok kez hüsranla sonuçlandı.

Mustafa Cumur Rahmetli oldu, fakat O’nun özel çabalarıyla  başlattığı projeler bile bu dönem bitirilemedi. Neler mi? Akçaabat çevre yolu, Akçaabat Düzköy duble yolu, Yıldızlı TOKİ yolu, Akçaabat Adli Binası, Akçaabat Milli Eğitim Binası, Akçaabat Tekel binalarında üniversite çalışması, Fatih Üniversitesi projesi, Sera Gölü peyzaj projesi, Ortamahalle Restorasyon projesi, Gökhan Uzun Fen Lisesi için yurt gibi bir çok proje ya hayal oldu, ya da bir arpa boyu yol ancak alınabildi.

 

Ve şimdi seçim yaklaşıyor. Seçimde aday olmayı düşünen kamu görevlilerinin 10 Şubat’a kadar istifa etmeleri gerekiyor.  Akçaabat artık bir dönem kaybettiğini geri isteyecektir. Siyasetçiler Akçaabat’ı oy deposu olarak görmemelidir. Akçaabat ve Düzköy’ün toplam 90 binin üzerinde seçmeni  var.Bu rakam bazıları için çok şey ifade ediyordur diye düşünüyoruz. Şimdi, Akçaabat’tan aday olacak olan isimler çok iyi değerlendirilmelidir. Şuan için ismi geçenleri buradan zikretmeyeceğiz. Fakat seçim dönemi nedense herkes Akçaabatlı oluyor. Akçaabat’a yılda bir kez uğrayan yılların Akçaabatlısı kesiliyor birden. Eski siyasetçi Osman Çavuş’un dediği gibi “yayladan komşu Akçaabatlı, Akçaabat doğumlu Akçaabatlı, dayım Akçaabatlı, Akçaabat’tan geçen Akçaabatlı gibi. Burada  Başkan Şefik Türkmen’in söylediği bir sözü söyleyerek yazımıza son verelim ve Akçaabatlıyım diyerek Akçaabat’tan oy isteyeceklere Şefik Türkmen’in bir süre önce söylediği şu konuşmayı aktaralım “ Akçaabat sahilinde dolaşmayan, Akçaabat’ın denizindeki longozun nerede olduğunu bilmeyenden Akçaabatlı olmaz." demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum