Sarıca Köyü İçmesuyu Projesi

Sarıca Köyü İçmesuyu Projesi

Akçaabat Sarıca Köyü İçmesuyu Projesi tamamlanmak üzere.

İlçemize bağlı Sarıca Köyü’nden, AB-TR 90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı Turizm ve Çevre Altyapısı Hibe Programı çerçevesinde yaptırılan ve 3258 metrelik isale hattı uzunluğunu sahip olan Akçaabat Sarıca Köyü İçmesuyu Projesi tamamlanmak üzere.

Akçaabat Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin proje sahibi, Trabzon İl Özel İdaresi’nin de proje ortağı olduğu yapım işinin 134 bin 385 avroluk toplam maliyetinin 121 bin 342 avroluk bölümü Merkezi Finans ve İhale Birimi’nce karşılanıyor.

Akçaabat Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin % 5 ve İl Özel İdaresi'nin de % 5 eş finansman ortağı olduğu proje kapsamında yapılan işlerin dökümü şöyle:

4 adet kaptaj, 1 adet 20 metreküplük biriktir-me deposu, 1 adet 50 metreküplük gömme depo, 1 adet terfi binası, 2 adet yatay milli 12 PS elektro motopomp, 8 adet yangın musluğu, 50 metre dere geçidi, 6 adet ayrım rögarı, 5 adet basınç kırıcı vana, 3 adet tahliye, 1 adet vantuz, 1 adet klorlama cihazı, 1 adet tespit kitlesi, 521 metre terfi hattı, 1197 metre isale hattı.

3258 metrelik şebeke hattına sahip olan iş nedeniyle döşenecek toplam içmesuyu borusunun uzunluğu ise 4976 metreyi bulacak.

Genel amacı Türkiye'de bölgeler ara-sı gelişmişlik farkının azaltılarak kırsal altyapının sağlanmasına ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunulması olan projenin özel amacı ise şöyle:

Sarıca Köyü'ne sağlıklı içmesuyu tesisi yapılması. Köy halkının yaşam kalitesinin artırılması. Sağlıksız sudan kaynaklanan bulaşıcı hastalıkların önlenmesi. Su tüketimi ve kaynakların etkin kullanılması konusunda köy halkının bilgilendirilmesi. Bilinçli su tüketimi sonucu enerji sarfiyatının azaltılması ile köy halkının ekonomisine katkı sağlanması. Kanalizasyon ve atıksu tesisi yapımına altyapı oluşturulması.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler