Sanat Şehri Akçaabat

Sanat Şehri Akçaabat

Akçaabat Belediyesi’nin katkılarıyla Akçaabatlı Resim Sanatçısı Ekrem Kutlu, 23. Kişisel resim sergisini açtı.

Akçaabat Belediyesi’nin katkılarıyla Akçaabatlı Resim Sanatçısı Ekrem Kutlu, 23. Kişisel resim sergisini açtı.

Akçaabat Belediyesi hamam Çimeni Çarşısı Resim Müzesinde yapılan açılışa Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov , Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve teşkilatı CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Şener, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, STK Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü,  Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, iş adamları, daire amirleri, meclis üyeleri ve çok sayıda sanat sever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse yaptı. Köse konuşmasında, yurt içinde ve yurt dışında ilçemizin adını yaptığı sanatsal faaliyetlerle öne çıkaran Ekrem Kutlu’ya teşekkür etti.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kültür, sanat ve turizm şehri olan Akçaabat’ta sanatsal faaliyetler her zaman ön planda olmuştur. Sanata ve sanatçıya değer veren bir anlayış içerisinde ilerliyoruz. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde her zaman sanatın ve sanatçının destekçisiyiz. Akçaabat; spora tutkun, sanata ise aşıktır. M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bu güzel resim çalışmalarından dolayın Ekrem Kutlu’yu tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

23. Kişisel Resim Sergisini açan Ekrem Kutlu. “Bu sergiyi açmamda desteğini esirgemeyen Akçaabat Belediyesi’ne katılan sanatseverlere teşekkür ederim. Kişi doğaya bakar ama baktığı yerde kendini görür ‘’sözüyle doğadan soyutlamalar yapmaktayım. Bir nevi çevremizdeki değişim ruh halimize ve renk sezgimize yansıyor. Hiçbir rengi kullanmaktan korkmam. En zor dengelenebilen renkleri kullanırım. En şiddetli kırmızıyı yeşille, sarıyı mor ile turuncuyu maviyle kullanırım. Koyu tonları ve kontrast renkleri kullanmayı, bildiğimiz renk kurallarının dışına çıkmayı daha farklı armoniler denemeyi daha çok seviyorum.” dedi.

Konuşmaların ardın tüm katılımcılar resim sergisini gezdi. Akçaabat Kent Konseyi ve üyeleri, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in doğum günü olması sebebiyle kendisine sürpriz yaparak Başkan Ekim’in sergide beğendiği bir tabloyu kendisine hediye ettiler. Başkan Ekim, kendisine anlamlı bir hediye için Akçaabat Kent Konseyi ve üyelerine teşekkür etti.

1-441.jpg4-354.jpg5-299.jpg

1-441-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler