Sağlık-Der Trabzon Şubesi Kuruldu

Sağlık-Der Trabzon Şubesi Kuruldu

Sağlık-Der Trabzon Şubesi Kuruldu

 

Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) Trabzon Şubesi kuruldu.

1991 yılında Ankara'da kurulan Sağlık-Der'in Trabzon  Şubesi kuruldu.  Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Şenol Gemici'nin Trabzon Başkanı olduğu Sağlık-Der'in yönetim kurulunda  Ahmet Özdemir, İrfan Sürül, Mustafa Taç ve Eser Başaran yer aldı.

Sağlık-Der Başkanı Şenol Gemici ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Sağlık-Der Trabzon Şube Başkanı Şenol Gemici, derneğin kurulumu ile ilgili yaptığı açıklamada,"1991 sağlık mensuplarının dayanışması, sağlıklı bir toplum ve çevre hedefiyle Dr. Ahmet Fevzi İnceöz ve arkadaşları tarafından Anakara'da kurulan Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği Trabzon'da da teşkilatlanmasını gerçekleştirdi. Sağlık-Der'in hedefleri sağlık ve sosyal güvenlik politikaları oluşturmak, sağlık alanında eğitim gören öğrencilere burs, barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerle ilgili projeler geliştirmek, yurt içi ve yurtdışında tıbbi yardım faaliyetlerinde bulunmak, yurt içi ve yurt dışından sağlık mensuplarının eğitilmesidir. Bu faaliyetleri gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı şube ve temsilcilikler kurmaktır. Sağlık-Der Trabzon Şubesi, istişare kültürü içerisinde, eleştiriye açık, uzlaşmacı bir bakış açısıyla her zaman pozitif, olumlu, sağduyulu, hak ve haklının yanında olacak ve mazlumun yanında duracaktır. Amacımız hayırdır, faydalı iş yapmaktır. Allah bizlere hayırlı hizmetlerde muvaffak olmayı nasip etsin. Allah bizleri hayra anahtar ve şerre set kılsın. Tüm Sağlık camiasına ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur" diye konuştu.

1516734747_b.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler