Saadet Partisi'nden Kongre

Saadet Partisi'nden Kongre

Saadet Partisi (SP) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın 6. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Saadet Partisi (SP) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın 6. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. 30 Eylül Cumartesi günü Yaprak Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede tek listenin girdiği seçimde mevcut başkan İsmail Şener yeniden güven tazeledi.

Saadet Partisi’nde genel başkanlık da yapmış olan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak, Genel İdare Kurulu Üyesi Dursun Ali Düzenli ve Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan’ın da katılımı ile saat 13.30’da başlayan kongreyi Akçaabat ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Oto Galericileri Derneği Başkanı Necati İsak ve Türk Eğitim-Sen Akçaabat Temsilcisi Erol Örseloğlu da takip etti.

İlçe Başkanı İsmail Şener, “bu şerefli davaya hizmet etme görevinin kendisine nasip olmasına şükrederek” başladığı konuşmasında Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin her zaman yapıcı ve çözüm odaklı siyaset ve muhalefet dili kullanmaya özen gösterdiğini söyledi.

Başkan Şener, yapılan hizmet ve yatırımları takdir edip muhataplarına teşekkür ettiklerine vurgu yaparak, ikinci üniversitenin bir türlü açılamaması, Akçaabat’ın trafik sorununun çözüme kavuşturulamaması, halkın gelir seviyesini yükseltecek istihdama yönelik üretim tesislerinin kurulamaması gibi konularda da eleştirilerini dile getirdi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak ise yaptığı konuşmada dünyanın kritik bir dönemde geçerken Türkiye'nin de sıkıntılı günler yaşadığını ifade ederek sorunların çözümünün Milli Görüş'te olduğunu söyledi.

Saadet Partisi'nin eski genel başkanı Mustafa Kamalak, “Eğer 28 Şubat sürecimizde bizim yolumuz kesilmemiş o ayrılık, gayrlık devreye sokulmamış olsaydı emin olun o zaman İslam Birliği NATO'dan çok daha güçlü bir barış gücü oluşturacaktı.” dedi.

Terörün Batı tarafından desteklendiğini ve yıllardır İslam Birliği'nin kurulmasını istediklerini ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:

“Dini bir, kitabı bir, peygamberi bir insanları niye bir araya toplamayalım işimiz zor değil. Yapmamız gereken İslam Birliği'ni kurmak. Biz savaşmak, öldürmek için değil müdafaa için barış gücü oluşturmak mecburiyetindeyiz. Eğer 28 Şubat sürecimizde bizim yolumuz kesilmemiş, o ayrılık, gayrlık devreye sokulmamış olsaydı, emin olun o zaman İslam Birliği, NATO'dan çok daha güçlü bir barış gücü oluşturacaktı.

Şu an bakın doların fireni tutmuyor. İktidar sahipleri, Merkez Bankasına faizleri indir diye baskı yapıyor ama Merkez Bankası faizi yükseltiyor. Bu işler emir komutayla yürümez. İşin gereğini yapmak lazım. Eğer biz İslam Birliği'ni kurar da İslam dinarına geçecek olursak emin olun ABD'nin dolarından, Batı'nın avrosundan çok daha güçlü bir para birimine sahip oluruz.”

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve 42 delegenin oy kullandığı seçimde İsmail Şener’in başkanlığında yeniden oluşturulan Saadet Partisi Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

Zekeriya Bayram, Hüseyin Şentürk, Sinan Mısır, Yaşar Kör, Ömer Faruk bayram, Ali Osman Altıntepe, Abdullah Davulcu, Davut Kör, Muhammer Köroğlu, Ragıp Kutlu, Soner Karaosman, Şenol Acımer, Ayhan Beşli, Sedat Aksu (Asıl), İbrahim Hacıislamoğlu, İsmail Kanber, Ömer Nuri Özen, Kadir Türker, Turkay Bulut, Burak Tayfun Yemenici, Tuncay Köroğlu, Hüseyin Ertem, Nizamettin Kör, Ahmet Salih baş, Hüsnü Aydın, Ömer yılmaz (Yedek).

1-063.jpg

1-062.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler