Rüzgâr çıktı yetiş Davut!

Rüzgâr çıktı yetiş Davut!

Rüzgâr çıktı yetiş Davut!

Trabzon Akçaabat’ta 1972 yılında yapılan trafo ve elektrik hattına yetkililer bir daha uğramayınca, çare arayan yöre sakinlerinin imdadına eski elektrik ustası Davut Huzur yetişiyor. Halk her sorunda ‘Alo Davut ağabey yetiş’ diye yardım istiyor.

GÖR BİZİ DEVLET BABA!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Derecik Güney Mahallesi sakinleri, 1972 yılında yapılan trafo ve elektrik hattını yetkililerin terk ettiğini söyleyerek, artık bu duruma çare bulunmasını istediler. Mahalle sakinleri yetkililerden yardım gelmeyince çareyi eski elektrik ustası Davut Huzur’u aramakta buldu.

İLK AKLA GELEN!

Mahallede herkesin elektrikle ilgili sıkıntısı olduğu zaman ilk akla gelen kişi olduğunu söyleyen Davut Huzur, "Burada yağmur yağdığı veya az bir rüzgâr çıktığı zaman elektrik kesiliyor. Komşuların birinin evinde elektrikle ilgili bir sıkıntı olduğunda bana telefon açıp ‘Alo Davut ağabey yetiş’ diyerek yardım istiyor" dedi.

BU SESE KULAK VERİN!

Yetkililerin sadece aybaşında gelip fatura kestiğini söyleyen Güney Mahallesi sakinleri, "Durumumuzu defalarca hem yazılı hem de sözlü olarak yetkililere iletmemize rağmen sadece aybaşında fatura kesmek için mahalleye geliyorlar. Yetkililerden burada yaşadığımız çileye kulak vermelerini istiyoruz" dediler.

Davut Huzur, “Ben de mahallede elektrikten anlayan biri olarak gerekli masraf ne ise aramızda toplayarak ufak alet çantam ile sıkıntının olduğu yere veya evime 500 metre uzaktaki trafoya koşuyorum” dedi.

derecik-mahallesi.jpgKaynak: Karadeniz Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler