Rusya'dan Acı HAber

Rusya'dan Acı HAber

Akçaabat'tan Rusya’ya inşaat işçisi olarak giden Metin Aksu’nun, Azeri bir çete tarafından öldürüldüğü iddia edildi

TRabzon'dan Rusya’ya inşaat işçisi olarak giden Metin Aksu’nun, Azeri bir çete tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Cenazenin Türkiye’ye getirilmesi için milletvekillerinin devreye girdiği öğrenidi.

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Kemaliye Köyü'ne ateş düştü. Rusya ile Türkiye'yi bu olay ayağa kaldırdı. Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ne bağlı Kemaliye Köyü'nden ekmek parası için Rusya'ya inşaat işçisi olarak giden Metin Aksu'nun (39) Azeri çete tarafından Rusya'da öldürüldüğü iddia edildi.
Üç çocuk babası olan Aksu'nun cenazesinin Türkiye'ye getirilmesinde de sıkıntılar yaşayan Aksu Ailesi için Trabzon AK Parti Milletvekilleri Mustafa Cumur ve Kemalettin Göktaş devrede. Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Daire Başkanlığı’nın Moskova temasları ile Aksu'nun cenazesi alınmaya çalışılıyor. Sekiz yıl önce Akçaabat'tan Rusya'nın Başkenti Moskova'ya Niini Nogovoll şehrine ekmek parası için giden Metin Aksu'nun Akçaabat'taki ailesi pazar günü Rusya'dan gelen telefonla yıkıldı. Aksu'nun öldüğü haberi ile yıkılan aile şok iddialarda bulundu. Kardeşinin öldüğü haberiyle Akçaabat'a gelen İstanbul'da bir bankada müdürlük yapan Metin Aksu'nun ağabeyi Adnan Aksu, kardeşinin para karşılığında öldürüldüğünü iddia etti. Olayı anlatan Adnan Aksu, "Pazar günü bir telefon aldık. Berati K. ismindeki şahıs kardeşimizin kalp krizi sonucu öldüğünü bize söyledi. Bu olayı öğrendikten sonra bir çok kişiyle telefonda görüştük. Evet kardeşimiz ölmüştü.
Ama daha sonra bize gelen bir telefonda, kardeşimizin 15 bin dolar karşısında serbest bırakılacağı, bu paranın gönderilmediği takdirde öldürüleceğini söylediler ve hesap numarası verdiler. Biz de randevu talep ettik. Ama randevuyu kabul etmediler, hesap numarasına parayı yatırmamızı söylediler. Ama biz kardeşimizin öldüğünü biliyorduk. Şahısların kim olduğunu öğrenmek için randevuyu talep ettik. Hesap numarasını aldık ama para yatırmadık.
Kardeşimin cenazesini teslim almak için pasaportunun vize işlemlerinin yapılması gerekiyor. Ama pasaport bize telefon açarak para isteyen şahısların elinde. Yani İstanbul'da Aksaray'da bir turizm şirketinde. Biz de bu görüşmelerin ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. AK Parti Milletvekilleri Mustafa Cumur ve Kemalettin Göktaş'la irtibat kurduk. En azından cenazemizi almak istiyoruz. Milletvekillerimizin aracılığı ile Dış İşleri Bakanlığı Yurt Dışı Daire Başkanlığı Moskova elçilikleriyle ve konsolosluklarıyla temaslarda bulunuyor. Biz cenazemizi aldıktan sonra da bu olayın peşini bırakmayacağız. Kardeşimin bize telefon açan kişiler tarafından öldürüldüğüne inanıyoruz, bunların bir şebeke olduğunu tahmin ediyoruz. Kardeşimin cenazesi şu an Moskova'da. Türkiye'ye getirildiğinde yapılacak olan otopsinin ardından her şey ortaya çıkacak. Kanuni olarak hakkımızı arayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler