Reşit Hoca Akçaabatlı Hocaları Savundu

Reşit Hoca Akçaabatlı Hocaları Savundu

Akçaabatlı teknik adamlarımızdan Reşit Sivrikaya, Kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu söyledi.

Sivrikaya'nın basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

 

“Bugüne kadar hep sustum. Herkes bir şeyler söyledi. Doğru-yanlış, kasıtlı-kasıtsız hep dinledim, hep okudum. Hepsine saygı duydum. Ancak Sebatspor kulübüne ve antrenörlerine zarar verici beyanat ve söylemlere saygı duymadım, bundan sonra da duymayacağım.

 

Son zamanlarda Akçaabatlı Antrenörlere, bazı çevre ve bazı kişilerce olumsuz söylemlerle, küçük düşürücü ifadeler kullanmaktadır. Bu kişileri ben şahsen çok iyi tanıyorum.

 

Akçaabat’ta en az 10 (A) diplomalı ve 3 de Teknik Diplomalı hocalarımız var. Türkiye’de ki tüm antrenörler gibi bizlerde aynı kurslardan geçtik. Yani Akçaabat’ın dışındakiler başka kurstan geçmediler.

 

Peki, ben ve tüm Akçaabat’ta ki hoca arkadaşlarım bugüne kadar neler yaptılar.

 

Bunları burada anlatırsam kelimeler yetersiz kalır. Merak eden Sebat tarihini çok iyi okuyacak, Daha sonra Sebatspor Tesislerine gidecek, orada şampiyonluklarda kazanılmış kupalara bakacak. Merak edip giden şuna baksın; bu kupalar hangi hocalar zamanın da kazanılmış.

 

Bir konu üzerinde eleştiri yaparken, o konu da çok iyi bilgi sahibi olmalısın. Ben şimdi müteahhitlik işinden anlamam, ben çiçek yetiştirmeden de anlamam. Ben futboldan anlarım. Lütfen bırakında herkes bildiği iş hakkında yorum yapsın. Yorum yaparken de insanları rencide edecek söz ve davranışlardan uzak durmalarını veya yorum yapacaksa okuyarak ve araştırarak yapmalarının doğru olduğuna inanıyorum. Ben antrenörüm. Bir mimara proje nasıl çizileceğini anlatabilir miyim? Doğal olarak benim mesleğimi icra etmeyen kişi, bana da mesleğimi anlatmaya kalkmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

 

Bir takım insanlar Akçaabat’ta yetişen hocaları görmemezlikten gelmektedir. Bu bana çok büyük bir üzüntü veriyor. Bu meslektaşlarımın hepsinin birer karnesi var. Bu karneler söylem üzerine verilmedi. Bu karne saha sonuçları ve elde ettikleri başarılardan dolayı verilmiştir. Türkiye futbol liglerinde yetiştirdikleri oyuncu sayısı bellidir. Başarılarda bellidir. Başarısızlıklarda bellidir. Biz bu kulübe yıllarca hizmet etmiş Akçaabatlı ve Akçaabatlı hoca arkadaşlarım, hiçbir maddi beklenti olmadan, bu kulübün içerisinde layıkıyla görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Kulüp menfaatlerini her zaman ön planda tuttuk. Hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadık. Dışardan gelen meslektaşlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalıştık. Ama ne yazık ki bu kulübü bazı dışardan gelen meslektaşlarımız kulüpten ne şekilde ayrıldığını spor kamuoyu ve camia tarafından bilinmektedir. Bu kulübe dışardan gelmiş meslektaşlarımızın başarılarını takdir etmiş, yapmış oldukları olumsuz işleri tasvip etmedik. Buna rağmen özveri ile çalışan Akçaabatlı meslektaşlarım, kasıtlı veya kasıtsız olarak yıpratılmıştır. Hiçbir zaman Akçaabatlı olan meslektaşlarıma sahip çıkılmamıştır. Çıkanda olmuşsa azınlıkta kalmış, başarısız olmuştur. Ama şunun bilinmesini isterim; Bu kulübün gerçek sahipleri Akçaabatlı hocalardır. İyi günde olduğu gibi, kötü günde de.

 

Bu hocalarımız her zaman özveri ile çalışmışlardı. Gerek saha sonuçları ve gerekse A takıma futbolcu kazandırma açısından hepimiz başarılı olmuşuzdur. Para verirsen alır, vermezsen sesini çıkarmaz işini en iyi şekilde yapmaya devam eder.

 

Şu an Sebatspor’un birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu zamandır. Mevcut hocamız bıraktı. Kulübümüz kritik bir süreçten geçiyor. Sebat camiası bu süreci ilk defa yaşamıyor. İnşallah bu süreci kolay bir şekilde atlatır.

 

Bu yönetim bizim, bu takım bizim. O fosil dediğiniz insanlar da bizim ağabeylerimiz. Aç susuz bu takımı bugünlere getirdi ve bizlere emanet ettiler. Onları rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur.

 

Bu kulübe hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmişlere Allah’tan rahmet, kalanlara sağlıklı mutlu günler geçirmesini diliyor, saygılarımı sunarım.

 

Reşit Sivrikaya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Spor