Ragbi Maçı Oynanacak

Ragbi Maçı Oynanacak

Avrupa Ragbi Şampiyonası'nda Gürcistan ile Rusya arasında 20 Mart Cumartesi günü Akçaabat Fatih Stadı'nda oynanacak

Avrupa Ragbi Şampiyonası'nda Gürcistan ile Rusya arasında 20 Mart Cumartesi günü Trabzon'da oynanacak karşılaşmanın gösterilen yoğun ilgi nedeniyle Hüseyin Avni Aker Stadı'na alınması girişimlerinin sonuçsuz kaldığı ve maçın Akçaabat Fatih Stadı'nda oynanmasının kesinleştiği bildirildi.

 

Aynı hafta 21 Mart Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor-Galatasaray maçının oynanacağı vurgulanarak, Ragbi maçının bir gün önce aynı statta oynanmasının mümkün olmaması nedeniyle karşılaşmanın Akçaabat Fatih Stadı'na alındığı belirtildi.

 

Akçaabat Fatih Stadı için bastırılan 6 bin 317 biletin daha önce Gürcistan'da satıldığı hatırlatılırken, yurt içinde maçı izlemek isteyenlerin federasyondan yaptığı bin 500 bilet talebine olumlu sonuç verilemeyeceği, ayrıca Rusya'nın da bilet temin edemeyeceği kaydedildi.

 

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki maça yoğun ilgi gösterilmesinden dolayı karşılaşmanın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanması için daha önce girişimler yaptıklarını dile getirerek, ''Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. Konuyla ilgili karar verecek olan Trabzonspor yöneticilerdi. Onlar da takımlarını ve oynayacakları maçları düşünerek bu talebimizi olumlu bulmadılar'' dedi.

 

-''ARÇİL-ŞOTA BİLE BİLET SORUYOR''-

 

Karşılaşmanın Akçaabat Fatih Stadı'nda oynanacak olmasının Trabzon'a daha az sayıda insanın geleceği anlamı taşıdığını kaydeden Kömürcü, ''Maç, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynansaydı çok fazla insan Trabzon'a gelecekti. Burada kaybeden Trabzon olacak. Ekonomik olarak Trabzon daha büyük kazanımlar elde edebilirdi. Bunların ötesinde bir şey diyemiyorum. Her şey ortada'' diye konuştu.

 

Gürcistan ve Rusya'nın Türkiye'de bir maç yapmasının ülke için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Kömürcü, şunları söyledi:

 

''Ragbi'nin tanıtımı açısından da çok önemli. Yurt içinde yaklaşık bin 500 bilet talebi vardı. Onların hepsine olumlu cevap veremeyeceğiz. Protokol tribinünde az sayıda bize ayrılan bölüm var. Rusya'nın da bilet talebi oldu. Ama Gürcistan ev sahibi olduğu için bilet satımı onların elinde ve konuk takım taraftarlarına yer ayırma zorunlulukları yok. Gürcistan'da bastırılan 6 bin 317 bilet tükendi. Arçil ve Şota'nın bile bilet talebi oldu. Gürcüler yine bilet istiyorlar. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynansaydı çok daha güzel olacaktı.''

 

-ÖZGÜR: ''FATİH STADI'NDA OYNANACAK''-

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür de karşılaşmanın Akçaabat Fatih Stadı'nda 20 Mart Cumartesi günü saat 14.45'de oynanacağının kesinleştiğini belirtti.

 

Akçaabat Fatih Stadı'nda bazı düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Özgür, ''Naklen yayın programına göre Pazar günü Trabzonspor ile Galatasaray maçı oynanacak. Bu nedenle bir gün önceden ragbi maçı oynanamayacağı için maç Akçaabat Fatih Stadı'nda yapılacak. Eğer lig maçı Cuma gününe alınsaydı o zaman maç Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanabilirdi'' dedi.

 

Akçaabat Fatih Stadı'nda gerekli düzenlemelere başladıklarını kaydeden Özgür, ''Sahaya Ragbi direkleri koyacağız, saha çizgileri çizilecek. Ayrıca statta bazı bakım ve onarım çalışmalarına başladık. Stadı maça hazır hale getireceğiz'' diye konuştu.

 

-''ZEMİN BOZULACAKTI''-

 

Trabzonspor Kulübü Genel Sekteri Hasan Yener ise ragbi maçının Galatasaray maçıyla aynı döneme denk geldiğini belirterek, ''Biz maçın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanmasını istiyorduk. Ancak o hafta pazar günü Galatasaray maçımız var. Cumartesi günü ragbi maçını statta oynatırsak zaten saha zemini kötü, daha da bozulacaktı'' dedi.

 

Saha zemini konusunda bu sezon sorun yaşadıklarını ve bazı maçlarını dış sahada oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden Yener, ''Bizim asıl amacımız futbolcu sağlığını korumak. Hem Trabzonspor, hem Galatasaray olsun tüm takımlar için sakatlık önemli bir şey. Futbolcuların gelecekleri buna bağlı. Bunu göz önünde bulundurmak zorundaydık'' diye konuştu.

 

Yener, Futbol Federasyonu'na Galatasaray ile yapacakları maçın Cuma gününe alınması konusunda yazı yazdıklarını da ifade ederek, şunları söyledi:

 

''Ancak futbol federasyonu ve yayıncı kuruluş maçın pazar gününe alınmasını kararlaştırdılar. Cuma günü maç oynansın talebimiz kabul edilseydi ragbi maçı da cumartesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanabilirdi. Örneğin maç bu hafta oynansaydı maçın kendi stadımızda oynanmasını kabul ederdik. Trabzonspor Kulübü olarak zorunlu olarak böyle bir karar verdik.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor