Projemiz Türkiye Finallerinde

Projemiz Türkiye Finallerinde

MEB ve TÜBİTAK işbirliği ile Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları arasında düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Boş-Verme porjesi finallare kaldı.

Samsun Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda 15-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen bölge finalinde jüri 45 projeyle ilgili değerlendirmesini yaptı. Yapılan değerlendirme sonunda kategorilerinde ilk 2 sırayı alarak Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finali’nde bölgemizi temsil edecek 10 proje belirlendi.

Okullarda öğrencileri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın sonuçlarını TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca açıkladı.

8 jüri üyesinin 5 dalda yaptığı titiz çalışmasıyla ortaya çıkan sonuçlara göre bilgi ve iletişim teknolojilerinde verimlilik dalında Redlat projesiyle Giresun Merkez Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi birinci, Karaltı projesiyle Yozgat Merkez Anadolu Teknik Lisesi ikinci, hizmette verimlilik dalında Mix-Center projesiyle Samsun İlkadım Sema-Cengiz Büberci Anadolu Lisesi birinci, Yaz-Ma-Dan Oku projesiyle Tokat Turhal Anadolu Kız Meslek Lisesi ikinci, sağlık hizmetlerinde verimlilik dalında Cicibebek projesiyle Giresun Merkez 125. Yıl Anadolu Meslek Lisesi birinci, Hünerli Çepler projesiyle Amasya Taşova Sağlık Meslek Lisesi ikinci, tasarımda verimlik dalında Bilma projesiyle Sivas Gemerek Şehit Ahmet Karahan Endüstri Meslek Lisesi birinci, Sihirli Fermuar projesiyle Amasya Merzifon Anadolu Kız Meslek Lisesi ikinci, üretimde verimlilik dalında da Stop Co projesiyle Giresun Merkez 125. Yıl Anadolu Teknik Lisesi birinci, Boş-Ver-Me projesiyle Trabzon Akçaabat Teknik Lisesi ve Çok Programlı Lisesi ikinci oldu.

Dereceye giren okulların öğrenciler, sevinç çığlıkları atarken, yarışmanın üçüncülerine ve mansiyona layık görülen okullara da sertifika, plaket ve çeşitli ödüller verildi. Birincilerin ödülünü ise Atakum Kaymakamı verdi.

600 proje arasından ilk 45'e girmenin bile büyük başarı olduğuna dikkat çeken TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, bunların verimlilik açısından en iyi ve en kaliteli projeler olduğunu söyledi. Zaman zaman değerlendirme yapmakta zorlandıklarını ifade eden Prof. Dr. Özkanca, dereceye giren okullara finalde başarılar diledi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Müdürü Tahsin Nas, yarışmaya katılan herkesin kazandığını kaydetti. Yarışmanın internetten canlı yayınlandığını bildiren Nas, proje sahibi öğrencilerin memleketlerine başı dik gideceğinin altını çizdi. Finale gidecek eserleri yakinen takip edeceklerini söyleyen Nas, finalde iyi dereceler alınacağına inandığını sözlerine ekledi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Alican Usta ise yarışmanın amacına ulaştığına değindi. Yarışma boyunca öğrencilerin birbirlerinin projelerini inceleyip sorguladığını kaydeden Usta, amacın dereceye girmekten çok bu husus olduğunu aktardı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim