Proje Devam Ediyor

Proje Devam Ediyor

Proje Devam Ediyor

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü  kokulu üzüm fidan üretimi ve bağ yapımı için çalışmalarına bu yılda devam ediyor.

Bölgemizde geleneksel olarak yetiştirilen ve unutulmaya yüz tutmuş kokulu üzümün (isabellaüzümü) yaygınlaştırılması, geliştirilip gelecek nesillere aktarımının sağlanması amacıyla  devam  ettirilen çalışmalarla 2018 yılında üreticilere 11 dekar kokulu üzüm bahçesi oluşturulmuştur.

Akçaabat Belediye Başkanlığı ile Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün protokolüyle sürdürülen fidan üretimine Enstitü serasında tekrar başlanmıştır. Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülen proje ile aile ekonomisine de katkı sağlamak maksatlı bahçe kurmak isteyen üreticilere verilmek Belediye bünyesinde kurulması planlanan örnek üzüm bağı yapımında kullanılacak fidan üretimini sürdürmeye devam ediyoruz.

İlk etapta geçen yıl bağ fidanı üretimi eğitimleri verilen üreticilerin, 11 dekarlık alan için bahçe toprak analizleri yapılmış, teknik elemanlar nezaretinde dikimi yapılan bahçelere ilave olarak bu yıl da 20 üretici için birer dekarlık bağ oluşturma hedeflenmiştir. Hayata geçirilecek olan uygulama ile bölgemizde yeteri miktarda elde edilecek üzüm, taze tüketiminin yanında kurutulmuş üzüm, sirke, komposto, hoşaf ve donmuş olarak katma değerli onbeş çeşit ürün elde ederek kırsaldaki ailelerin ekonomisine katkıları hedeflenmektedir. Bu ürünleri elde edip pazarlamak için küçük işletmelerin kurulmasına da zemin oluşturacaktır.

Bu maksatla yapılacak fidan üretimi, dağıtımı ve örnek bahçe tanzimi ile ilgilenen üreticiler Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne müracaat edebilir, bilgi alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler