Prof. Dr. Haydar Baş İsmi Yaşatılacak

Prof. Dr. Haydar Baş İsmi Yaşatılacak

Prof. Dr. Haydar Baş İsmi Yaşatılacak

Akçaabat Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı yapıldı.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nde gerçekleşen ilk gün oturumuna başkan vekili Cevdet Bayraktar başkanlık etti.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Bayraktar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in son durumu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Bayraktar “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüse karşı bir mücadele içerisindeyiz. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim” dedi.

Prof. Dr. Haydaş Baş ismi bir sokağa veriliyor.

Yapılan yoklamanın ardından meclis başkanlığına AK Parti, MHP, İyi Parti ve CHP’nin ortaklaşa verdiği önerge oy birliği ile kabul edilerek komisyona havale edildi. Verilen önerge ile Akçaabat Sarıtaş mahallesinde bulunan Türbe sokağın isminin Prof.Dr. Haydar Baş olarak değiştirilmesi istendi. Önerge hakkında konuşan Başkan vekili Bayraktar “Prof.Dr. Haydar Baş ilçemizden yetişen bir bilim adamı ve siyasetçidir. Bu bağlamda meclis gruplarının vermiş olduğu ortak önergeyi önemsiyoruz” dedi. Önergenin komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında meclise gelerek kabul edilmesi bekleniyor.

Meclise Korona Önlemi

Meclis gündeminin okunmasının ardından yine meclis gruplarının verdiği önerge doğrultusunda 2. Gün oturumunun Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü binasında bulunan çok amaçlı salonda seyircisiz olarak yapılmasına karar verildi.

akcaabat-belediye-meclisi-toplandi-003.jpg

2020 Yılı Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı Gündeminde şu konular vardı.

1.    İlçemiz Ortamahalle Mahallesinde 979 ada, 2 parselde bulunan St. Michael Kilisesinin özel müze olarak kullanılmasının ve bu müzeye isim verilmesi hususlarının görüşülmesi

2.    Belediyemiz Memur Norm Kadrosunda Boş Kadro derece değişikliklerinin yapılmasının görüşülmesi.

3.    Belediyemiz Memur Norm Kadrosunda Kadro İhdası yapılması hususunun görüşülmesi.

4.    Belediyemiz sözleşmeli personel ücretlerinin  belirlenmesinin görüşülmesi.

5.    Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; mülkiyeti Belediyemize ait Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesi 284 ada 11 nolu parselde bulunan, Yaylacık Mahallesi Eski Camii müştemilatının  15 (onbeş) yıllığına ücretsiz olarak Akçaabat İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi.

6. "Liman - Körfez Arası Sahil Parkı Peyzaj Uygulama Projesi Yapım İşi" için İller Bankası A.Ş. den Kredi Talebinde bulunulması ve bu hususta Belediyemiz Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM'e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler