Platform Çevre Yolu İstedi

Platform Çevre Yolu İstedi

Platform Çevre Yolu İstedi

Çoğunluğunu İstanbul'da yaşayan Akçaabatlıların bir araya gelerek kurduğu Akçaabatlılar Platformu Akçaabat'ta bir araya geldi.

 Akçaabat’ın sorunlarının görüşüldüğü toplantının gündeminde ise denizin doldurularak yol yapılması ve güney çevre yolu vardı. Toplantıya CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de katıldı.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran ve Akçaabat eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in de yer aldığı toplantıya, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının yöneticiliğini İstanbul Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Hayrullah Ertem’in yaptığı toplantıda söz alan siyasiler ve vatandaşlar, Akçaabat’ın ve Trabzon’un Güney Çevre Yolu’na ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

ahmet-kaya-akcaabat-platformu-001.jpg
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya

AK Partililerin ilgi göstermediği platformda konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuyu her platformda dile getirdiğini ve son olarak sahillerde yapılan sondaj çalışmasını Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e sorduğunu ve böyle bir çalışmanın olmadığını ifade ettiğini dile getirdi. Milletvekili Kaya “Akçaabat Belediye Başkanı oradan bir dolgu olmayacağını söyledi. Başkan Ekim bana Sayın vekilim samimiyetle söylüyorum ki dolgu yapılarak yol yapılmasına kesinlikle biz de karşıyız. Deniz'in doldurmasını istemiyoruz oradaki sondaj makineli bizim makinelerimizdir. Biz bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Sahilimizde onunla ilgili hazırlıklarımız var dedi. Ben Osman Nuri Ekim’in samimiyetine inanıyorum” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise yaptığı konuşmada, Akçaabat’ın sorunlarını mecliste dile getirdiğini ifade etti. Örs “Biz muhalefet partisiyiz. Biz vatandaşın, Akçaabatlıların sorununu meclise taşırım. Bize bu görevi verdiniz. Şimdi Akçaabat’ta gündeme gelen Yıldızlı derin deşarj tesisini ve deniz dolgusuyla yol yapılması düşüncelerine Akçaabatlıların karşı olduğunu meclise taşıdık. Biz ancak bunu yapabiliriz. Deniz dolgusu ile ilgili TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na cevaplamak üzere sordum. Böyle bir proje dolaşıyor ortalıkta. En yetkili olarak var mı yok mu diye soruk ama henüz bir cevap gelmedi” dedi.

 

Toplantı yapılan konuşmalar ile sona erdi.huseyin-ors-akcaabatlilar-platformunda-konustu.jpg

Hüseyin Örs, Trabzon’un kurtuluşunun Güney Çevre Yolu olduğunu dile getirerek, bu olaya en fazla sahip çıkan Akçaabat olduğunu ifade etti.

akcaabatlilar-platformu.jpg
Toplantının yöneticiliğini İstanbul Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Hayrullah Ertem yaptı

platform-akcaabat.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler