Peşkeş İddialarına Yanıt

Peşkeş İddialarına Yanıt

Peşkeş İddialarına Yanıt

Akçaabat Belediyesince, yapılan açıklamada, “Kayabaşı tabiat parkı hiç kimseye peşkeş çekilmemiştir. Tabiat parkı içerisindeki mesire alanı tamamen halkımızın kullanımına açıktır. Mesire alanı kiraya verilmemiştir.

Bölgemizde yayın hayatını sürdüren yerel bir gazetede yer alan “Kayabaşı Mesire Alanı Peşkeş mi Çekildi?”  başlıklı haber, Akçaabat’ta peşkeş mi çekiliyor’ iddiasını gündeme getirdi. Trabzon’da yayın hayatını sürdüren yerel bir gazetenin 12 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan sayısında yer alan “Kayabaşı Mesire Alanı Peşkeş mi Çekildi?”  başlıklı habere, haberde adı geçen Akçaabat Belediyesi açıklama yaparak tepki gösterdi. Haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Habere konu olan “Kayabaşı Mesire Alanı Peşkeş mi Çekildi?” iddialarına Akçaabat Belediyesince yapılan açıklamada,” Akçaabat Belediyesince, Kayabaşı tabiat parkı hiç kimseye peşkeş çekilmemiştir. Tabiat parkı içerisindeki mesire alanı tamamen halkımızın kullanımına açıktır. Mesire alanı kiraya verilmemiştir. Sadece alan içerisinde bulunan Kır kahvesi ve Büfe yaz sezonu sona ermek üzere olduğu dikkate alınarak Işıklar Mahallemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine sezonluk geçici olarak, bedel karşılığı işletilmek üzere verilmiştir.  Bu süre içerisinde söz konusu Dernek Mesire alanına gelecek insanların yararlanacağı Çardaklar, Mescit, Wc ve Lavabolar gibi umuma hizmet veren ünitelerin de bakımı ve korunmalarına yardımcı olacaktır” denildi.

 Haberde adı geçen derneğin başkanı  Mutlu Aktaş ise “ Yazıya konu olan alan mahallemize bağlı bir yerdir. Yıllardır kaderine terk edilmiştir. Kapalı kalan bu tesise köyümüz adına sahip çıkmak adına yaz başında Akçaabat Belediyemize derneğimiz adına resmi olarak müracaat ettik. Bir süre sürüncemede kalan bu sürecin sonunda nihayet bu aybaşında başvurumuz aylık 2 bin lira kira bedeli karşılığında kabul edildi. Yani ortada bir peşkeş yoktur. Bir derneğe verildiği gibi bir iddia da yoktur” dedi.

Kaynak:Taka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler