Özlemle Anıyoruz.

Özlemle Anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’nci yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’nci yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete intikal eden Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenlenen ve ilçe protokolünün katıldığı ilk tören Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saatler tam 09.05’i gösterirken Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de hayat iki dakikalığına durdu.

 

Tören alanında bulunanların yanı sıra ilçe merkezindeki sokaklardaki tüm hemşehrilerimiz iki dakika boyunca ulu önder için saygı duruşunda bulunurken; seyir halindeyken duran araçlar da klaksonlarını çalmaya başladılar. Belediye itfaiye araçlarının sirenlerinin de çalındığı iki dakika boyunca tüm vatandaşlar Atatürk’e bir kez daha teşekkür edip kalplerinde yaşatırlarken, iki dakikanın sona ermesinden sonra ise İstiklal Marşı okundu ve gönderdeki Türk bayrağı, tutulan yasın bir göstergesi olarak yarıya indirildi.

Sirenlerin çaldığı sırada İnönü Caddesi üzerinde seyir halinde olan araçların ve caddeden karşıya geçmeye çalışan vatandaşların da oldukları yerde durmaları Ata’ya saygının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Çelenk sunma töreninin ardından tüm ilçe protokolü Akçaabat Mesleki ve Teknik anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen Anma Programı’na geçildi.

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde anma programında ise Atatürk’ün kişiliği anlatıldı ve şiirler okundu.

10-kasm-akcaabat.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler