Özbaysal Güldürüyor

Özbaysal Güldürüyor

Ahmet Özbaysal'ın yönetmenliğini yaptığı Mağrur Temaşa isimli oyunun ikinci versiyonu izleyici rekorları kırıyor.

 

Saray Köfte Balık'ın sponsorluğunda perdelerini açan tiyatro, bölge genelindeki il ve ilçelerde çıktığı turnede oyunlarını 13 kez sahneye koyarken, birçok il ve ilçeden aldığı davete icabet etmek için ise yoğun çaba harcıyor.

“İzdivaç”, “Üçgen”, “Köylü Ahalinin Efendisidir”, “Asker Uğurlama” gibi alt bölümlerden oluşan oyunu bugüne kadar Akçaabat, Trabzon, Giresun, Of, Sürmene, Hayrat ve Düzköy'de sahneye koyan oyuncular, önümüzdeki günlerde ise Ordu, Gümüşhane, Rize ve Erzurum'da da perde açmanın hazırlığını yapıyorlar.

Oyuncular, yeni oyunlarıyla ilk kez perde açtıkları Fatih Eğitim Fakültesi'nde de istek üzerine oyunu yeniden sahneleyecekler.

Senaryosunu da kollektif bir şekilde yazdıkları oyunlarının bekledikleri ilgiyi görmesinden duyduğu mennuniyeti ifade eden Yönetmen Ahmet Özbaysal, halkın içinden çıkan bir amatör grup olarak tiyatroyu profesyonelce yaptıklarını belirterek, bunun da kendilerine belirli bir avantaj sağladığını söyledi. Özbaysal, izleyicilerden aldıkları olumlu tepkilerin yorgunluklarını giderdiğini söyledi.

Yönetmen Ahmet Özbaysal'ın başrolünü oynadığı oyunda rol alan diğer oyuncular şunlar:

Süleyman Sadi Özbaysal, Cihangir Cihanoğlu, Şevki Tamtürk, İzzet Çalışkan, Raif Can Demirci, Hamide Aktürk, Sultan Akyıldız, Ezanur Reis, Mehmet Ali Ergün, Eyüp Tiryaki, Şeyda Şen, Cantekin Öztürk, Nurten Diker, Medet Cihanoğlu, Ebru Bayülgen.

Ses sanatçısı Hadiye Ölmez'in de katkı sağladığı oyunun koreografisini Aytekin Öztürk, ışık ve ses sorumluluğunu da Halil Duran yapıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat