Otoparklar ve okullar

Akçaabat’ta bitmeyen çile otoparklar.

Herkes şikâyetçi.

Esnafa sorsan dükkânının önü kapanıyor vatandaşa sorsan otopark parası fazla, bunun suçlusu kim?

Bu çarpık yapılaşmaya izin verenler. Yetkililer başta belediye.

Belediye uygulamalarında bina vatandaşa ruhsat verirken otopark için yer parası alan belediye bunu neden uygulamıyor.

Kısa bir süre önce şehrin belli yerlerini Akçaabat Sebatspora gelir amacıyla ücretli otopark verildi. Buna hiç kimsenin itiraz etme hakkı yok bu dünyanın her yerinde böyle. Üç kuruş ödememek için vatandaşlar araçlarını iç kısımda rastgele park ederek gidiyorlar. Hal böyle olunca sorunlarda ardı ardına yaşanıyor. Yukarıda dediğim gibi belediye ruhsat verirken zorunlu kıldığı otopark yeri uygulanıyor mu uygulanmıyor mu bunu neden denetlemiyor. Dar ve bir o kadar da karmaşık olan sokaklarda olası bir yangın ve benzeri afetlerde yaşanacak can kayıplarının hesabını hiç kimse veremez. Bu yüzden sorumluların bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir.

Sadece festival zamanı esnafı denetleyen zabıtaların sokaklardaki bu çarpıklaşmayı da denetlemeleri gerekmektedir. Bizden uyarması.

Bir de vatandaşların bir çoğu Mevlüt Selami Yardım ilköğretim okulu önündeki park problemlerinden şikâyetçi. Özellikle okul çıkışında yaşanan karmaşanın oradaki otopark uygulamasından olduğunu dile getiriyorlar. Bu konuda yetkililer seslenen öğrenci velileri oradaki uygulamanın okul çevresinin dışından başlamasını istiyorlar. Yaşanacak bir olumsuzluğun hesabını kimse veremez diyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.