Otobüs Karmaşa Yaratacak

Otobüs Karmaşa Yaratacak

Ali Şentürk Uyarılarına Devam Ediyor. "Otobüs Karmaşa Yaratacak"

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler  Odası Başkanı Ali Şentürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na dolmuş dönüşümüyle ilgili çağrıda bulundu.

 Dolmuşların 20 dakikada mesafeyi tamamladıklarını söyleyen Şentürk, otobüslerde bu sürenin 40 dakika olacağını ileri sürdü. Öte yandan UKOME’de alınan kararların 4.maddesinin de eşitlik ve adalet anlayışına ters düştüğünü savundu.

Akçaabat dönüşümüyle ilgili alınan bazı kararlarla ilgili Başkan Zorluoğlu’na seslenen Şentürk, “Sayın Başkanım! Otobüs dönüşümü bizlere birçok nedenden dolayı uygun değildir. Mesafe olarak da dolmuşlarımızın hızlılığında otobüsler hizmet veremez. Dolmuşlar yaklaşık 20 dakikada otobüsler ise en az 40 dakikada mesafeyi tamamlar. Burada birçok insan mağdur olur. Diğer taraftan UKOME kararının 4.maddesine göre birçok arkadaşımız imza vermiştir. Bu madde bizlere bir dayatmadır. Kararın bu yönüyle hukuki sakatlığı vardır. Konu tam anlamıyla idareniz ve durak yönetimi tarafından analiz edilememiştir. Konu hakkında bir fizibilite raporu hazırlanmalıydı. Burada tarafların ne gibi yararının ve zararının olacağı madde madde ortaya konularak fizibilite raporunda belirtilmeliydi. Bu kararın halkın ve bizim menfaatimize uygun olmadığı düşüncesindeyim. Vizyonunuzda yer alan adalet, eşitlik şeffaflık ve katılımcılık anlayışına göre bu kararı tekrar gözden geçirerek bu kararı revize etmeniz sizlerin ve bizlerin hayrına olacaktır. Zaten olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz de malumunuzdur. Alınan UKOME kararının uygulanması neticesinde birçok kargaşanın ortaya çıkacağı da ortadadır. Sonuçlarının ekonomik tarafı bizi; siyasi ve sosyal tarafının da sizleri etkileyeceğinin de bilinmesini isterim. Bu sevdadan vazgeçmeniz birçok insanın mağduriyetinin önlenmesi açısından da önem arz etmektedir. Kararınız adalet mahkemelerinde tasdik edilse dahi vidan mahkemelerimizde yıllarca yargılanacağının bilinmesi hususunu arz ederim.” açıklamalarına yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler