Osman Akbulut Projelerini Tanıttı

Osman Akbulut Projelerini Tanıttı

Osman Akbulut Projelerini Tanıttı

 

osman-akbulut-guney-cevre-yolu.jpg

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut, projelerini basına tanıttı

Akçaabat’a insan odaklı projeler…

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut projelerini basınla paylaştı. Akçaabat’ta bir restoranda düzenlenen programda belediye meclis üyeleriyle birlikte projelerini tanıtan Akbulut “Projelerimiz insan odaklı hizmeti esas alan projelerdir.” dedi. Akbulut, gazetecilerin “Belediye başkanı seçildiğinizde ilk yapacağınız çalışma nedir?”  sorusunu “İlk hedefim Akçaabat’la kucaklaşmaktır. Seçilir seçilmez rozetimi bir kenara bırakıp tüm siyasî partileri ziyaret ederek Akçaabat’ta birlikteliği sağlayacağım.” şeklinde yanıtladı.

osman-akbulut-projelerini-anlatti.jpg

osman-akbulut-basin-ile.jpg

İŞİMİZ ZOR, BAŞARACAĞIZ…

Sunumunu Belediye Meclis Üyesi Adayı Aytekin Semerci’nin yaptığı projelerle ilgili konuşan Belediye Başkan Adayı Akbulut, ilçenin kentsel dönüşümde geciktiğini vurguladı. Akçaabat’ın sıradan bir şehir olmadığını; kültür, sanat, turizm ve spor şehri olduğunu kaydeden Akbulut “Yapılması gerekenler zamanında yapılmadığı için çok geride kaldık. Biz çok çalışıp bu geri kalmışlığı gidereceğiz. Yapacağımız çok iş var. İşimiz zor ama Allah’ın izniyle biz bu zoru başaracağız. Akçaabat’ımıza en iyi hizmeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kadromuz yetişmiş, değerli kişilerden oluşuyor.” diye konuştu.

ÇEVRE YOLU VURGUSU…

“Her yerde bunu konuşuyorum. Konuşmaya da devam edeceğim. Güney çevre yolu Akçaabat’ımız için de Trabzon’umuz için de çok önemli. Akçaabat’ın güneye açılması, büyümesi, sıkışan şehrin önünün açılmasının tek yolu güney çevre yoludur. 2002 yılında yatırım programına alınmıştı. O zamandan bu zamana 4 kere ihalesi yapıldı ama bir türlü başlanmadı. Diğer bölge kentleri çevre yolunu yaptı ancak biz geride kaldık. Akçaabat, Trabzon bunu neden yapmıyor? Neden ilçemiz, şehrimiz büyütülmüyor?”

TURİZM ÇOK ÖNEMLİ

Turizmin Trabzon için olduğu gibi Akçaabat için de önemli olduğunun altını çizen Akbulut şöyle devam etti: “Akçaabat, turizmin merkezi olma potansiyeline sahip. Turizm Akçaabat’ın gündeminde tutulacak ve gereken adımlar atılacaktır. Turizm, Akçaabat’ımızın geleceğidir. Akçaabat’ta turizmin altyapısını sağladığımızda en az bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Sahili doldurup yol yapmak istiyorlar. Yıldızlı’nın doğal sahiline kanalizasyon atık tesisi kurma kararı aldılar. Bu şekilde turizm olur mu? Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz.”

HAKKIMIZI KORUYACAĞIZ

Akçaabat’ın hizmette geri kaldığını ve yatırımdan istenilen ölçüde pay alamadığını ifade eden Akbulut “Trabzon 17 yıldır doğuya büyüyor. Akçaabat daralıyor. Hizmet başka yerlere gidiyor. Ben bölgecilik yapmak istemiyorum ama Akçaabat’ın hakkını da koruyacağız ve kimseye yedirmeyeceğiz. Akçaabat’ın ihtiyacı olan yatırımları bir başka bölgeden olan siyasî unsurların ilçemizden koparmasına göz yummayacağız.” şeklinde konuştu.

HDP’YE KARŞI TAVRIMIZ NETTİR

“AK Parti, CHP, MHP, DSP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti… Herkesi kucaklayan bir yapıyla ortaya çıkıyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bir parti hariç, o parti zaten Trabzon’umuzdan uzak. HDP, PKK’nın uzantısıdır. Biz de PKK ve uzantısına hiçbir şekilde müsamaha göstermeyiz. Bilindiği gibi Iğdır’da İYİ Parti, MHP lehine çekilerek HDP’nin seçimi kazanmaması için hamle yaptı. Bilindiği üzere 2014’te AK Parti yüzde 10 oy alırken MHP yüzde 2’lik farkla seçimi HDP’ye kaybetti. Yine aynı girişimi Ahlat’ta gerçekleştirdik ve orada da HDP kazanmasın diye AK Parti adayını destekliyoruz. Bizim duruşumuz nettir.”

PROJELERDEN SATIR BAŞLARI

Düzköy yolunun hemen başlangıcında başlayan sanayi daha iyi bir yere taşınarak orada bir kentsel dönüşümle çağdaş bir yaşam alanı. Mevcut Kadınlar Pazarı’nın yerine üç katlı bir yapıyla birlikte kapalı bir pazar, otopark ve çocuk parkı. Modern balıkçı barınakları. Ulaşım master planıyla şehir trafiği, yayalaştırma ve sokak yenilemeleri. Ortamahalle’ye yürüyen merdiven. Modern üst geçitler. Hamam Çimeni Çarşısı’nın yeniden düzenlenmesi. Akçaabat Korupark… Turizm değerlerini ön plana çıkarma… Teleferik, seyir terasları, deniz turizmiyle ilgili çalışmalar… İlçe merkezinde kullanılmayan Tekel binasını yıkıp altına otopark, üzerine yaşam alanı. Yüzme havuzu, öğretmenevi, bebek bakım kabinleri, kent ve spor müzeleri. Spora destek, organik tarıma destek ve kooperatifçiliği geliştirme. Engelsiz bir ilçe, kadınlar için spor merkezleri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset