Osman Akbulut herkesi kucakladıklarını belirtti

Osman Akbulut herkesi kucakladıklarını belirtti

Osman Akbulut herkesi kucakladıklarını belirtti

Osman Akbulut herkesi kucakladıklarını belirtti

AKÇAABAT’I SEVGİYLE BÜYÜTECEĞİZ

Akçaabat’ın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını profesyonel ekip çalışmasıyla tespit ettiklerini kaydeden Akbulut: “Her işte ortak akıl, doğru proje, adalet, hızlı çözüm mantığıyla hareket edeceğiz.”

Belediye meclis üyesi listesinde AK Partiden, CHP’den, MHP’den, Saadet Partisinden ve İYİ Partiden isimler olduğunu belirten Akbulut: “Biz Akçaabat’ın ortak adayıyız. Biz Akçaabat’ı kucakladık, Akçaabat da bizi kucaklayacak.”

Kimseyi siyasî düşüncesine, kime oy verip vermediğine bakmaksızın kucaklayacaklarını ve hiçbir Akçaabatlıyı ötekileştirmeyeceklerinin sözünü veren Akbulut: “Sözümüz namusumuzdur. 31 Mart’tan sonra Akçaabat’ı güzel günler bekliyor.”

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut Akçaabat’ta ipi göğüslediklerini ifade etti. Akçaabat’ta 25 yıllık bir zihniyetin devamındansa vatandaşların değişimden yana olduğunu gördüklerini belirten Akbulut, çözüm bekleyen birçok sorunu ortadan kaldırmak için yola çıktıklarını ifade etti. Akbulut ilçenin eksikliklerini, ihtiyaçlarını profesyonel bir ekip çalışmasıyla tespit ederek projelerini oluşturduklarını dile getirdi.

HER KESİMİ KUCAKLAYAN LİSTE

Bugüne kadar hizmeti geçen belediye başkanlarına teşekkür eden Akbulut şunları kaydetti: “Çalışmalarımızı yaparak Akçaabat’ımızı kucaklayan her kesimden her bölgeden meclis üyesi alarak listemizi oluşturduk. İçlerinde AK Partiden, CHP’den, MHP’den, Saadet Partisinden ve İYİ Partiden isimler var. Akçaabat’ın ortak adayı biz olduk. Üzerinde durduğumuz başlık ‘Akçaabat’ı ortak akıl yönetecek’ olmuştur. Ortak akıl, doğru proje, adalet, hızlı çözüm mantığıyla hareket edeceğiz.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Akçaabat’ta bütün görüşlerin fikrini alacaklarını dile getiren Akbulut “Bunların içinde Akçaabat’ta hizmet eden odalarımız, seçilmiş muhtarlarımız, sendika başkanlarımız, okul aile birlikleri, çiftçi vatandaşlarımız, esnaf vatandaşlarımız ve daha birçok vasıftan vatandaşımız yer alacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla herkesi kucaklayan bir belediyecilik Akçaabat’ta hâkim olacak.” şeklinde konuştu.

YERİNDE VE ZAMANINDA HİZMET

Akçaabat’ta ekonominin en büyük önceliklerinden olduğunu belirten Akbulut “İstihdam yaratan projelerle belediyeyi yöneteceğiz. İlimiz büyükşehir olduktan sonra bölgemizin hizmetlerinde eksilmeler oldu. Ulaşılamayan yerler oluyor. Bu anlamda da yerinde tespitlerde bulunarak çıkarmış olduğumuz bir tablo var. Büyükşehir’in yarattığı dezavantajları yapacağımız hizmetlerle gidereceğiz. Hizmetleri yerinde ve zamanında ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

TRAFİK VE ALTYAPI SORUNU

Akçaabat’ın mahallelerinde büyük bir altyapı problemi olduğunu kaydeden Akbulut konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçemizde yol sorunu var, elektrik sorunu var, su sorunu var, çöp sorunu var. İlçe merkezimizde bir sıkışıklık sorunumuz var. Trafik Akçaabat’ta başlı başına bir problem… Kadınlar pazarımızda tezgâh açan vatandaşlarımızın problemleri var. Oradaki esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir altyapı sağlayacağız.”

SPOR KENTİ AKÇAABAT

“Akçaabat, turizm, sanat, kültür ve spor şehridir. Cumhuriyet’le yaşıt Sebatspor’umuz var. Spora çok önem veriyoruz. Sebatspor’da yetişen birçok değerimiz var. Şenol Güneş, Kadir Özcan gibi birçok değeri ülkemize kazandırmıştır. Akçaabat kendini sporla her yerde tanıtmış bir ilçedir. Yapacağımız spor hamleleriyle Akçaabat’ta yeni değerler çıkarmaya devam edeceğiz.”

KANALİZASYON ARITMA TESİSİNE KARŞIYIZ

“Büyükşehir Belediyesinin Yıldızlı’nın doğal sahiline kurmak istediği kanalizasyon arıtma tesisi bizi çok üzdü. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sayın vekilimiz Hüseyin Örs de bunu mecliste dile getirdi. Yapılacak bölgede zaten hastane var. Turizm bölgesinde olmaması gereken bir proje. Büyükşehir’in kararıyla buraya gelen ve mevcut Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in de karşı çıktığı bir proje.”

TURİZMDE GERİDE KALDIK

“Akçaabat’ı turizmle bütünleştirmek gerektiğini düşünüyoruz. Turizm Trabzon’un da en önemli kaynağıdır. Ekonomi ve istihdam anlamında bölgemizdeki en büyük kaynak olan turizmden Akçaabat’ın yeterince pay aldığını düşünmüyoruz. İlçemizde Uçarsu, Sera Gölü, Hıdırnebi gibi birçok turizme açılabilecek alan varken bunların yeterince tanıtımı yapılmıyor. İlçemizde turizm altyapısı çok eksik kalmış. Bu nedenle turizmde kademe atlamada geç kaldık.”

EKONOMİNİN ÖNEMLİ AYAĞI

“Tarihî Ortamahalle’de çok yoğun bir trafik sorunu var. Turizm için ilimizin mihenk taşlarından bir olan değerimiz. Otopark ve altyapı sorunlarının dışında gelen ziyaretçileri ağırlama ve barındırma konusundaki eksiklikler giderilmiş değil. Yine tarihi Akçakale’mize turizm için çalışmalar yapacağız. Akçaabat’ın ekonomisini büyütmede turizm en önemli ayaklardan biri olacak.”

ÇEVRE YOLU OLMAZSA OLMAZ

“Çevre yolu olmazsa olmaz projelerimizden. Trabzon’un önceliği olan bir konu. Bunu Ordu yaptı ve Samsun yaptı. 4 – 5 kilometre yukarıdan bir çevreyolu geçtiğinde orada da zenginlik olacak. Akçaabat’ın dikey yollarla bu yola ulaşması gerekiyor. Sıkışıklık ve kıyıya daralmanın da bu şekilde önüne geçilecek. Şehrin güneye açılmasının başka yolu olduğunu düşünmüyorum. Denizi doldura doldura bu işler olmaz. Zaten Trabzon’da deniz kültürümüzü de elimizden aldılar.”

EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ

“Yaşlılarımız için huzur evi projemiz var. Yeni doğan çocuklar için projemiz var. Engelli vatandaşlarımız için altyapı oluşturacağız. İhtiyaçlı öğrencilerimize destek olacağız. Kadınlarımıza özel tuvalet eksikliği var. Köyden ve dışarıdan gelen kadınlarımızın ihtiyacını karşılayacağı tuvalet yok. İlçe merkezinin iki tarafına yapacağımız ücretsiz tuvaletlerle bu ihtiyaçları gidereceğiz.”

osman-akbulutt-003.jpgosman-akbulutt1.jpg

HAMAM ÇİMENİ İŞLEMEDİ

“Hamam Çimeni’de 104 tane işletme var. Yapılan proje yanlış bir projeydi. Sağlıklı bir ortam olmadığı ve ticari yönler eksik bırakıldığı için 104 işletmenin ancak 3-4’ü çalışabilir durumda. Diğerlerinin çoğu çalışamaz halde. Altında yapılan otopark tek giriş çıkışlı. Doğru proje derken biz bunu kastediyoruz. Orası doğru bir projeyle daha işlevsel olabilirdi.”

HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ

“26 yıldır atıl duran bir Tekel binamız var. Bu değerlendirilmiyor. Dolmuş hatlarımızda yaşanan sıkıntılar var. Yolcu indirme bindirmede esnaflarımız sıkıntı çekiyor. Bunlarla ilgili düzenlemelerimiz olacak. Akçaabat’ın hakkının korunamadığını düşünüyoruz. Biz Akçaabat’ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bizim ortak sevdamız Akçaabat.”

“BAŞKANA ULAŞAMADIM” SIKINTISI YOK

“Henüz adaylığımızda ‘0549 61 241 61’ telefonla WhatsApp hattımızı kurduk. Adını da ‘Alo Başkanım’ koyduk. Hemşehrilerimiz 7/24 bize sıkıntılarını, dertlerini, beklentilerini, taleplerini iletebilecek. Kimse ‘Sorunumu ulaştıramadım’ diyemeyecek. Oturduğu yerden bize ulaşacak. Biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Onlar bize gelmeyecek. Hattımız şu an faaliyette. Başkanlığımda da devam edecek.”

osman-akbulut-projeleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler