OSB MÜJDESİ

OSB MÜJDESİ

Arsin, Beşikdüzü ve Vakfıkebir’den sonra Akçaabat’a da Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının kararı çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Yüksek Planlama Kurulu Akçaabat’ın Şinik Beldesi’ndeki Eşek Meydanı’na OSB kurulması kararını verdi. Akçaabat OSB 2007 yılı yatırım programına da alındı.
MİLLETVEKİLİ Mustafa Cumur, hemen başlanacak OSB’nin 2009 yılı sonuna kadar hizmete gireceğini kaydetti. Cumur, başta Bakan Faruk Özak olmak üzere tüm Trabzon milletvekillerine teşekkür ederek, "Bundan sonra işimiz daha fazla. Burayı bir an önce tamamlayıp yatırımcıları buraya çekmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Trabzon’da kurulacak olan 4. Organize Sanayi Bölgesi için hükümet onayı verdi. Trabzon’da Arsin, Beşikdüzü ve Vakfıkebir’den sonra Akçaabat’ta da OSB kurulması kararlaştırıldı. Buna göre Akçaabat’ın Şinik Beldesi’nde bulunan 850 dönümlük Eşek Meydanı’na OSB kurulmasını 2007 yılı yatırım programına da girmiş oldu. OSB için ilk etapta 2007 yılı için 4 bin YTL’lik ir ödenek ayrılması da karara bağlandı. Konuya ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Yüksek Planlama Kurulu Akçaabat OSB’nin 2007 yılı yatırım programına alınmasını karar altına aldı. 59 Hükümet döneminde bakan olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Ahmet Tıktık’ın imzalarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da dün Yüksek Planlama Kurulu’nun kararına onay vererek Akçaabat’a OSB kurulması ve 2007 yatırım programına alınmasını imkan verdi.
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin olumlu görül bildirmesinden sonra Akçaabat’ın Şinik Beldesi’nde Eşek Meydanı’na OSB kurulması için bir engel kalmamış oldu. Yüksek Planlama Kurulu’nca alınan kararda şu ifadelere yer verildi, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2007 Yılı programında yer alan ‘Organize Sanayi Bölgesi’ toplu projesi kapsamında Trabzon Akçaabat OSB projesinin 2 bin YTL yılı ödeneği Maliye Bakanlığı Bütçesi’nde yer alan yedek ödenekten karşılanarak 2007 yılı yatırım programına dahil edilmesine ve bu projenin kamulaştırma harcamasında kullanılmak üzere yine aynı kaynaktan 2 bin YTL ek ödenek tahsil edilmesine karar verilmiştir" denildi.
İLK ETAPTA 5 BİN KİŞİ
İŞ SAHİBİ OLACAK
AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur 2007 yılı yatırım programına Akçaabat OSB’nin alınmasının Trabzon’un gelişme ivmesine önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bu proje için hayal projesi deniliyordu. Ama bugün Akçaabat OSB artık hayal değil gerçek oldu. Bu projenin yatırım programına girmesi ile her şey bitmiyor. Bundan sonra da bu konudaki takiplerimizi sürdürüp burayı en kısa zamanda yatırıma hazır hale getireceğiz. Yatırımcılarımızın da Akçaabat’ta OSB’ye önemli yatırımlar yaparak en azından 5 bin kişiye istihdam sağlayacaklarına inanıyoruz. Akçaabat OSB’nin şehrimize kazandırılmasındaki katkılarından ötürü başta Bayındırlık ve İskan Bakanımız Faruk Özak olmak üzere tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler