Ortamahalle Tarih Turizminin Merkezi Olma Yolunda…

Ortamahalle Tarih Turizminin Merkezi Olma Yolunda…

Ortamahalle Tarih Turizminin Merkezi Olma Yolunda…

Ortamahalle Tarih Turizminin Merkezi Olma Yolunda…

 

Akçaabat Belediyesi tarafından müze olarak kullanılmak üzere restorasyonu yapılan Başmelekler (St.Michael) Kilisesi  ilk misafirlerini ağırladı.

Müze olarak hizmete girmeye hazırlanan Başmelekler (St.Michael) Kilisesi, Sümela Manastıranda düzenlenecek ayin için şehrimize gelen Patrikane görevlisi Stefanos Dinidis ve beraberindeki heyeti ağırladı. Dinidise eşlik eden  Panagiotis Vgenopolos, Paris Asanakis, ioannis Tsaftaridis ve diğer misafirler başmelekler klişesini tüm detayları ile incelediler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Trabzon, Antik  çağlardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. Şehrimiz  bu medeniyetlere ait kalıntıları, önemli  arkeolojik ve etnografik  kültür varlıklarını bünyesinde barındırmaktadır. 2000 yıldan daha  eski tarihi olan ve aynı zamanda kentsel sit alanı özelliği taşıyan  Akçaabat İlçemizin tarihi Orta Mahallesi,  şehrimizin tarihi dokusu bozulmadan korunmuş  en önemli cazibe alanlarının  başında gelmektedir. 

Akçaabat Belediyesi olarak  müze ve günübirlik etkinlerin yapılacağı  yer olarak hizmete açacağımız St.Michael Kilisesi  arkeolojik ve etnografik  eserlerin sergileneceği bir müze olmanın yanısıra , çevresinde sergi ve kültürel etkinliklerin yapılacağı dinamik bir destinasyon olacaktır. Bunun yanı sıra Ortamahallemizde devam eden cephe sağlıklaştırma ve ulaşım açısından Pulathane Bulvarı inşaatı tamamlandığında burası tarih turizminin merkezi haline gelecektir. Stefanos Dinidis ve beraberindeki heyetin ziyaretleri ve  restorasyon çalışmaları başta olmak üzere Ortamahalle ile ilgili temennileri bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir.” dedi.

 

Ziyaret sonrası görüşlerini bildiren Patrikane görevlisi Stefanos Dinidis “Öncelikle Akçaabat Belediyesine misafirperverlikleri için teşekkür ederim. Bu eserin korunup restorasyonun yapılması ve müze yapılmak suretiyle sürdürülebilir korumanın hedeflenmesi çok mutlu edici bir yaklaşımdır. Önümüzdeki yıllarda Sümela Manastırı başta olmak üzere şehre gelen herkes burayı görmek isteyecektir.  Ziyaretimizde bizlere eşlik eden mahalle esnafına ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

akcaabat-orta-mahalle,.jpgakcaabat-orta-mahalle,1.jpgakcaabat-orta-mahalle,2.jpgakcaabat-orta-mahalle,3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kulis Haber