Orta mahalleyi tanıtacaklar

Orta mahalleyi tanıtacaklar

İlçemizin tarihi evleriyle ünlü Orta Mahalle'yi, 40 kişiden oluşacak “genç turizm gönüllüleri” grubu tanıtacak.


Evleri, sokakları, merdivenleri, duvarları ve çeşmeleri ile Osmanlı dönemi sivil mimarisine ait örnekleri barındıran Orta Mahalle'nin tanıtılması ve turizme kazandırılması için hazırlıklarını yoğunlaştıran Akçaabat Belediyesi, Avrupa Birliği (AB)'nin desteklediği “Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı” kapsamında oluşturduğu “Akçaabat Genç Turizm Gönüllüleri” isimli projenin sonucunu bekliyor. Projenin kabul edilmesiyle birlikte AB fonlarından 88 bin 875 avro alacak olan belediye, bu kaynağı, 12 ay sürecek olan projenin finansmanı için kullanacak.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yaptığı açıklamada, kentsel SİT alanı olan Orta Mahalle'nin, tarihi karakterlerini bugüne aktarabilmiş nadir yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, ''SİT alanı içerisinde, geçmiş kültürlerin seçkin ürünlerinden ve anıtsal mimari örneklerinden olan St. Michael Kilisesi, şapel ve günümüzde ilköğretim okulu olarak kullanılan kilise okulu yer almaktadır'' dedi.
Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki evlerin dokusuna benzer evlerin ilçelerinde bulunduğunu, evleri en az Safranbolu evleri kadar meşhur ederek turizme kazandırmak istediklerini ifade eden Türkmen, “Akçaabat'ta sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi için yerel kapasite oluşturacağız. Böylece ilçemizde istihdamı artıracağız'.” diye konuştu.
Orta Mahalle'yi tanıtmak için oluşturdukları projenin, genç nüfusun sosyal ve ekonomik yaşama katılmasını sağlayarak doğalarında var olan enerji ve dinamizmi açığa çıkarmayı hedeflediğini dile getiren Türkmen, şöyle devam etti:
“Hedef grubumuz, 20'si kız olan ve yaşları 18-24 arasında değişen toplam 40 işsiz gencin, turizm gönüllüleri olarak yetiştirilerek, sürdürülebilir turizm kavramını tanıtmak ve uygulanmasını özendirmektir. Bu gençlerimiz, turizmde bizim hazırda olan altyapımızı, Orta Mahallemizi hem ilçe halkına hem de ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtarak turizmi geliştirme, istihdamı artırma, çevre ve kültürün korunması ile geliştirilmesi gibi konularda katma değer sağlayacaklardır.”
Gönüllülerin, eğitimle edinecekleri bilgileri, ilçedeki 4 bin ilk ve orta öğretim öğrencisine ulaştıracaklarını belirten Belediye Başkanı Türkmen, “Böylece yaşları 7 ile 17 arasında değişen kişilerin de projenin nihai faydalanıcıları olacağını düşünüyoruz.” dedi.
Türkmen, ayrıca Orta Mahalle'deki bir tarihi evin belediyeleri tarafından satın alınarak 'kültür evi' haline dönüştürülmesini sağlayacaklarını, konuyla ilgili yasal işlemlerin sürdüğünü sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Turizm