Orta Mahalle'de Adımlar Atılıyor

Orta Mahalle'de Adımlar Atılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, en büyük özleminin Ortamahalle’yi Türkiye genelinde ün kazanacağı tarihi konumuna yükseltmek olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, en büyük özleminin Ortamahalle’yi Türkiye genelinde ün kazanacağı tarihi konumuna yükseltmek olduğunu belirterek, bunun için başlatılan çalışmalara desteğinin süreceğini söyledi. Milletvekili Cumur, Ortamahalle’nin sokak sağlıklaştırması için 750 bin lirayı daha Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılmasını sağladığını belirtti.

Milletvekili Mustafa Cumur'un yoğun destek verdiği çalışmalar çerçevesinde Akçaabat Belediyesi de lokomotif görevi görüyor.

Ortamahalle'de daha önce 1654 metrekarelik arsa içerisinde 88 metrekarelik taban alana sahip  250 metrekarelik 3 katlı bir ev satın alan Akçaabat Belediyesi geçtiğimiz hafta içerisinde de 178 metrekarelik arsa içerisinde 56 metrekarelik taban alana sahip 112 metrekarelik 2 katlı ikinci bir bina daha satın aldı.

Toplam maliyeti 500 bin lirayı bulan sokak sağlıklaştırması projesinde satın alınan evlerden ilkinin restorasyon projesini yaparak Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu'na onaylatan Belediye, 360 metrekarelik bir kapalı park alanı ile 1500 metrekarelik bir çevre düzenlemesini de bu proje içerisinde geçirtti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şefik Türkmen, şunları söyledi:

“Ortamahalle öncelikli projelerimiz arasında. Ortamahalle'yi bölgenin en önemli turizm mekânlarından biri yapmak için çalışıyoruz. Bir taraftan restorasyon ve ihale işlemlerimiz, diğer taraftan uygun görülen binaları satın alma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca maddi durumu iyi olup da büyük illerde yaşayan hemşehrilerimizi buralardan ev satın almaları konusunda teşvik ediyoruz. Esas olan bu mahallede oturan halkımızın mahalleye sahip çıkmasıdır. Orta mahallemizi el ele vererek yeniden canlandırabilir ve turizme kazandırabiliriz. Çalışmalarımızı birlik içerisinde ortak akılla yürütmeye çalışıyoruz. Başta mahalle halkımız olmak üzere çalışmalara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

Bir kısım ödeneği Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu’ndan karşılanan çalışmalar çerçevesinde ilk ihalenin Ekim ayı içerisinde yapılacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat